Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Ivanka Mabić Gagić: Osobni razvoj temelj je uspješnog leadershipa

Ivanka Mabić Gagić: Osobni razvoj temelj je uspješnog leadershipa

Ivanka Mabić Gagić, menadžerica godine po odluci udruge CROMA razgovarala je s nama o ‘servant’ leadershipu, emocijama i empatiji u poslu te važnosti edukacija i osobnom razvoju.

Ivanka, prije svega čestitke na nagradi CROMA za managera godine. Izvršna ste direktorica u Httpoolu, što Vam ova nagrada znači?

Ova nagrada je potvrda izvrsnog rada hrvatskog Httpool tima. Tijekom zadnje četiri godine, koje su bile izrazito zahtjevne, Httpool Hrvatska ostvario je ogroman uspjeh i napredak u svim segmentima. Nagrada je potvrda rada, fokusa, upornosti, konstantnog učenja te osobnog i profesionalnog razvoja svih nas.

Po stuci ste ekonomistica i dalje konstantno ulažete u svoje obrazovanje. Koju od edukacija bi posebno izdvojili i zašto?

Edukacija koju bih izdvojila je četverogodišnja Škola osobnog i organizacijskog razvoja Facultas, dr. Roberta Durasa. Teme koje smo obrađivali na školi su svjesnost, stanja svijesti, ego, emocije, odnosi, percepcija, komunikacija, prehrana, briga o tijelu, umu i emocijama, memorija itd. Riječ je zapravo o životnoj školi, u kojoj sam duboko zaronila u sebe, dobila visoku razinu samospoznaje i generalno spoznaje o životu te kroz koju sam suštinski mijenjala sebe, svoje obrasce i unutrašnju klimu. Škola i dalje traje samo u drugom obliku i neće završiti do kraja mog života. Kao što kažu – pitanje je koliko duboko možemo ući u tzv. „zečju rupu“ – ona je neograničena i nije dovoljan jedan život da bi je u potpunosti istražili. Druga edukacija koju bih izdvojila je MBA na IEDC Bledu koji izvrsno spaja business, umjetnost, etiku i psihologiju te time daje businessu one segmente koje ga čine cjelovitim i smislenim.

Osobni razvoj je tema o kojoj rado učite i druge managere i lidere. Kako po Vašem mišljenju osobni razvoj samosvjesnosti utječe na uspješnost tima kojeg manager vodi?   

Osobni razvoj je po meni točka od koje sve počinje i završava. U školama nas uče bazične vještine kao što su pisanje, matematika, jezik itd. pa potom na fakultetu hard skills odnosno stručne vještina kao što su specifična znanja ekonomija, pravo itd., potom u nekim organizacijama učimo soft vještine – pregovaračke, kreativne, prodajne… Nitko nas ne poučava osobnim kvalitetama i razvoju poput kvalitete i sklada naše osobnosti, motivacije, volje, dosljednosti, samopouzdanja. A  da ne govorim da nas nitko ne uči o temeljima osobnog i organizacijskog razvoja kao što su svjesnost, stanje svijesti, integritet, etika, vjera, zdravlje, fokus, vizija, energija, intrinzična motivacija, autentičnost – suštinsko ja, naša temeljna uvjerenja i mentalni modeli. Samosvjesnost nam omogućava da proširimo svjesnost o svim tim aspektima sebe, te da dođemo do dubljih uvida kako to što mi jesmo kreira našu stvarnost, odnose i kulturu naših timova i organizacija. Manager koji je skladan, integralan te ima proširenu svjesnost sebe može puno jasnije vidjeti a i razumjeti stvarnost te puno skladnije reagirati a i kreirati ju. Svaki tim tj. organizacija je ograničena osobnim razvojem njegovog lidera, njegovim mentalnim modelima i obrascima ponašanja te obrambenim mehanizmima, te će se moći razvijati onoliko koliko je sam lider razvijen.

Gdje je mjesto empatiji u poslovnom okruženju?

Empatija je mogućnost da osjetimo i prepoznamo što druga osoba osjeća uz postavljanje jasne granice između njenih i naših osjećaja. Išla bih korak dalje od empatije, ka suosjećanju koje u sebi ima aktivan element, za razliku od empatije – našu sposobnost da osjetimo drugu osobu i da joj i pomognemo tj. napravimo što je korisno i dobro za nju u tom trenutku. Na engleskom kažu da je to „compassion“, kada možemo transcendirati naše ego uobičajene obrasce, načine reagiranja i projekcije (ova osoba mi se ne sviđa ili mislim da je ovakva i onakva), te iz aspekta suosjećanja vidjeti drugu osobu kao ljudsko biće koje je zbog raznih okolnosti takvo kakvo jest i pokušati joj pomoći u skladu s onim što bi za nju u tom trenutku bilo najbolje. To ne znači da ćemo biti isključivo puni ljubavi i razumijevanja; nekad ćemo se i verbalno „pofajtati“ ili otići iz odnosa, no pitanje je iz kojeg stanja svijesti ćemo to napraviti. U suosjećanju imamo mogućnost da se maknemo iz naših standardnih obrazaca ponašanja i napravimo ono što je dobro za osobu. Empatija i suosjećanje su važni u leadershipu jer pokazuju aspekt „servant“ leadershipa, po meni zadnju faza osobnog odnosno leadershipa razvoja gdje možemo biti tu uistinu za druge kroz prizmu služenja.

Danas se aktivno bavite konzaltingom i treninzima pa tako u Mirakul Edukacijskom centru provodite trening u sklopu Mini MBA Management Skills programa. Na koji način prenosite vlastita znanja i iskustva?

Znanje prenosim kombinacijom teorije i praske. Mislim da je važno dati teorijski temelj, a potom i iskustvo polaznicima da osjete i dobiju direktan uvid u teoriju.  Katkad putem racija ne možete razumjeti sve teme u osobnom razvoju, što za managere može biti frustrirajuće. Zbog toga je jako važan iskustveni dio te mogućnost dobivanja izravnog uvida. Osobni razvoj obuhvaća puno nevidljivih aspekata kao što su svjesnost, vjera, vizija, itd. Kada krenete pričati o svjesnosti i stanju svijesti, već postoji pitanje „a što je to zapravo“? Ovakvi programi su najučinkovitiji kada se rade kontinuirano više godina jer na takav način manageri dobivaju najbolje razumijevanje i iskustvo u tematici.

U ove tri godine koliko u Mirakulu educiramo polaznike menadžerskim vještinama, vjerujem kako dio njih možda nije očekivao ovakav pristup vođenju, no da se većina u svoja poslovna okruženja vratila osnažena boljim razumijevanje tko sam zapravo ja i kako to utječe na mene, moje poslovanje i u konačnici na moj život.

 

‘Collaboration as the Foundation for Creating Values – Razvoj samosvjesnosti i leadership skillova za kreiranje dobrih timova’ seminar je kojeg Ivanka Mabić Gagić vodi 15. prosinca 2023. od 9.00 do 16.00 sati u Zagrebu u sklopu programa Mini MBA Management Skills’.

 

 

 

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup