Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

IMMOFINANZ širi poslovanje na Hrvatsku i zemlje regije s osam novih akvizicija za STOP SHOP

IMMOFINANZ širi poslovanje na Hrvatsku i zemlje regije s osam novih akvizicija za STOP SHOP

IMMOFINANZ nastavlja širenje uspješnog branda retail parkova STOP SHOP akvizicijom osam retail parkova u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Vrijednost akvizicije iznosi oko 90,5 milijuna eura. Novostečene nekretnine u cijelosti su pod najmom i ostvaruju godišnji prihod od najamnine u iznosu oko 7,2 milijuna eura, uz stopu povrata od osam posto. Navedene akvizicije proširuju portfelj IMMOFINANZ STOP SHOP parkova na čak 80 lokacija u devet zemalja površine rentabilnog prostora preko 567.000 m2 te približne vrijednosti od 800 milijuna eura. Daljnje su akvizicije na procjenama, a dva STOP SHOP-a u Poljskoj i Srbiji su u fazi aktivnog razvoja.

“Ove akvizicije jačaju našu poziciju vodećeg europskog retail parka i, s obzirom na Hrvatsku, obilježavaju naš ulazak na novo maloprodajno tržište Europske unije koje je vrlo atraktivno za naše međunarodne zakupce. Dobre lokacije, izvrsni rezultati, povoljna lokalna konkurentnost te raznovrsna ponuda zakupaca prepoznatljiva su obilježja ovih atraktivnih investicijskih prilika. Osim toga, povrat ulaganja koji se može realizirati na ovim tržištima ide nam u prilog”, izjavio je Dietmar Reindl, operativni direktor tvrtke IMMOFINANZ dodajući kako im je cilj povećati broj STOP SHOP retail parkova na preko 100 lokacija – kroz daljnje akvizicije kao i vlastite razvojne projekte.

Dva retail parka u Hrvatskoj imaju ukupno 13.500 m2 rentabilnog prostora, a nalaze se u Osijeku i Valpovu. Prodavatelj lokacija u Sloveniji i Hrvatskoj je MID grupa. Akvizicije u Sloveniji obuhvaćaju tri retail parka u Mariboru, Krškom i Ptuju s otprilike 22.000 m2 rentabilnog prostora. Portfelj slovenskog retail parka pod IMMOFINANZ-om tako ukupno ima devet lokacija s 52.300 m2 rentabilnog prostora.

Akvizicije u Srbiji uključuju retail parkove s otprilike 32.500 m2 rentabilnog prostora u Subotici, Borci i Smederevu. U Srbiji tako STOP SHOP brand broji ukupno devet lokacija s 83,600 m2 rentabilnog prostora. Prodavatelj je MPC grupa.

Dovršetak akvizicije lokacija očekuje se do kraja 2018. godine, uz vlastita sredstva za akvizicije.

Kupci će i na novostečenim lokacijama moći uživati u svim pogodnostima popularnih STOP SHOP retail parkova uz veliki izbor popularnih brandova među kojima će se naći Deichmann, H&M,  Takko, KiK i JYSK.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup