Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

HBOR i Osječko-baranjska županija omogućili beskamatne kredite za žene i mlade

HBOR i Osječko-baranjska županija omogućili beskamatne kredite za žene i mlade

HBOR i Osječko-baranjska županija potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji na provedbi projekata beskamatnog kreditiranja žena i mladih poduzetnika. Potpisivanjem ovog ugovora s HBOR-om, Osječko-baranjska županija postala je prva hrvatska županija koja će u cijelosti pokriti kamatnu stopu korisnicima kredita HBOR-a po programima kreditiranja „Poduzetništvo žena“ i „Poduzetništvo mladih“.

HBOR je, s ciljem poticanja novog gospodarskog rasta i pozitivnih pomaka na domaćem tržištu i u djelatnostima strateški važnim za gospodarstvo Republike Hrvatske, donio Odluku o produljenju provođenja mjera sniženja kamatnih stopa za investicije u poljoprivredi i ribarstvu, turizmu, industriji, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti te ujedno i provođenje privremenih mjera posebnih uvjeta financiranja za jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i društva, agencije i ustanove u njihovom većinskom vlasništvu i/ili većinskom vlasništvu RH.

„HBOR kontinuirano ulaže u Osječko-baranjsku županiju, pa je u posljednjih 6,5 godina podržao više od 900 projekata s iznosom većim od tri milijarde kuna. Danas potpisani ugovor, vrijedan 20 milijuna kuna, nastavak je dosadašnje dobre suradnje HBOR-a i poduzetnika s osječko-baranjskog područja, a ujedno je prvi takve vrste koji HBOR potpisuje, vjerujem da će potaknuti i druge županije da se pridruže ovom projektu u cilju poticanja poduzetništva mladih i žena – rekao je član Uprave HBOR-a Hrvoje Čuvalo.

Kako je rečeno prilikom potpisivanja ugovora, krediti su namijenjeni za ulaganja u materijalnu imovinu (osnivačka ulaganja, zemljište, građevinski objekti, oprema i uređaji) te u nematerijalnu imovinu (razvoj proizvoda ili usluga, patenti, licence, koncesije, autorska prava, franšize), a iznos kredita namijenjen ulaganju u trajna obrtna sredstva može iznositi do 30% iznosa kredita. Poduzetnici koji koriste kredit po Programu kreditiranja poduzetništva žena mogu biti trgovačka društva, obrtnici, zadruge i ustanove koji ulažu na području Županije neovisno o sjedištu odnosno prebivalištu, te u kojima jedna ili više žena posjeduju najmanje 51% kapitala ili su žene registrirane vlasnice te čiju upravu vodi žena.

Poduzetnici koji koriste kredit po Programu kreditiranja poduzetništva mladih mogu biti trgovačka društva, obrtnici, zadruge i ustanove koji ulažu na područje Županije neovisno o sjedištu odnosno prebivalištu u kojima jedna ili više osoba u dobnoj skupini do 30 godina života posjeduje najmanje 51% kapitala ili su osobe u dobnoj skupini do 30 godina života registrirani vlasnici te osoba u dobnoj skupini do 30 godina života vodi upravu.

Krediti se odobravaju s rokom otplate do 12 godina, a posebna pogodnost je da HBOR može financirati i do 100% vrijednosti investicije bez PDV-a, što znači da nije nužno vlastito učešće poduzetnika u investiciji.

„Osječko-baranjska županija je osmislila i na razini Županijske skupštine usvojila ovaj projekt, a u daljnjoj komunikaciji s HBOR-om dogovorili smo kreditni aranžman za mlade i žene poduzetnice. Najmanji iznos kredita je 80.000 HRK, najviši 700.000 HRK, a kamata u iznosu 2% na kredite HBOR-a u cijelosti će pokriti Osječko-baranjska županija, što znači da je kredit praktično bez kamata. Osječko-baranjska županija je jedina u Hrvatskoj pokrenula ovakvu kreditnu liniju i ugovor, a cilj je gospodarski oporavak Županije te potpora mladima i ženama kojima treba pomoći u realizaciji njihovih ideja, vizija i projekta – istaknuo je župan Ivan Anušić te poželio da i zahvaljujući ovom projektu uslijede otvaranja novih tvrtki, obrta i OPG-ova, odnosno nova zapošljavanja.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup