Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

HANFA objavila edukativne video materijale o financijskoj pismenosti

HANFA objavila edukativne video materijale o financijskoj pismenosti

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) objavila je edukativne video materijale u okviru kampanje „Financijska pismenost“ koji su dostupni javnosti putem internetske stranice Hanfe te će biti besplatno ustupljeni na korištenje školama, fakultetima, udrugama i svima onima koji provode edukaciju iz područja financijske pismenosti.

Riječ je o tri kratka, animirana video spota te jednom kratkom, igranom filmu , u kojima se na zabavan i edukativan način upoznaju gledatelji s osnovnim financijskim pojmovima poput štednje, ulaganja, mirovinskog sustava, osiguranja i drugih osnovnih pojmova koje bi svaki pojedinac trebao razumjeti kako bi mogao uspješno voditi osobne financije i donositi dobre financijske odluke.

Video materijali rezultat su usmjerenosti Hanfe na približavanje tema iz područja financijskih ulaganja i štednje (mlađoj) publici koja je usmjerena na korištenje video i digitalnih medija. Pogodni su za korištenje u nastavi prilikom izvođenja obrazovnih programa iz više područja te su namijenjeni svima onima koji žele bolje razumjeti glavna načela štednje i ulaganja te tijekom života donositi što bolje financijske odluke.

Objavljeni video materijali za pregled su dostupni putem internetske stranice Hanfe, u podizborniku Edukacija i zaštita potrošača_financijska pismenost, Hanfa, samostalno ili u suradnji s drugim institucijama, kontinuirano radi na poboljšanju opće razine pismenosti. Objava video materijala samo je nastavak tih aktivnosti temeljem ranijeg istraživanja o financijskoj pismenosti u suradnji provedenog s Hrvatskom narodnom bankom i Ministarstvom financija, koje je pokazalo relativno nisku razinu poznavanja osnovnih financijskih pojmova, posebno u kategoriji mladih.

Osim video materijala, na internetskoj stranici Hanfe dostupne su i edukativne brošure, koje na jednostavan i razumljiv način pojašnjavaju pojmove poput tržišta kapitala, investicijskih fondova, mirovinskog sustava, leasinga i drugih financijskih pojmova.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup