Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

HAMAG-BICRO – Ugovorena 2,2 milijuna kuna potpore za istraživačke projekte

HAMAG-BICRO – Ugovorena 2,2 milijuna kuna potpore za istraživačke projekte

Istraživačko-razvojne tvrtke CADCAM Grupa i ENERGY PLUS osigurale su preko 2 milijuna kuna potpora kroz HAMAG-BICRO program EUREKA kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Tom prilikom predstavnici tvrtke su potpisali ugovore o dodjeli sredstava za projekte međunarodne istraživačko-razvojne suradnje s predsjednikom Uprave HAMAG-BICRO-a, Vjeranom Vrbancem i zamjenikom predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a, Borisom Guinom.

Cilj EUREKA programa je potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet, potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika te stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman.

HAMAG-BICRO i tvrtka CADCAM Grupa potpisali su Ugovor za projekt „SmartMForming, kojim Agencija preuzima financiranje dijela projekta i to u ukupnom iznosu od 1.096.884,64 kuna, što čini 50% projektnih troškova hrvatskog partnera. CADCAM Grupa je inovativna tvrtka koja implementira najnaprednija programska rješenja koja se najviše koriste u automobilskoj i zrakoplovnoj industriji te u proizvodnji industrijske opreme. Projektu SmartMForming glavni je cilj razvoj metoda i rješenja ”pametnog” oblikovanja čelika visoke čvrstoće korištenjem servo pogona i senzora. Servo pogoni i senzori integrirani s alatom skratit će tehnološko vrijeme, povećati kvalitetu proizvoda, smanjiti cijenu alata za vrijeme njegovog vijeka trajanja i najvažnije, povećati mogućnost proizvodnje složenijih proizvoda.

„Iznimno smo počašćeni što je ovaj projekt prepoznat od strane HAMAG-BICRO-a. U EUREKA projektu SmartMForming koristit ćemo najnoviju inovativnu tehnologiju 3DEXPERIENCE, koju smo primijenili i u tvrtki Rimac Automobili, kako bismo uspjeli razviti i dati na tržište nova pametna rješenja u razvoju i dizajnu alata„– istaknuo je Zlatko Šimunec, generalni direktor CADCAM Grupe.

S tvrtkom ENERGY PLUS d.o.o. potpisan je Ugovor o dodjeli sredstava u sklopu EUREKA programa za projekt E+AURORA – Svjetlo nevidljivog izvora, kojim HAMAG-BICRO preuzima financiranje u ukupnom iznosu od 1.029.298,29 kuna, što čini 49% projektnih troškova hrvatskog partnera. Riječ je o projektu usmjerenom razvoju visokokvalitetnog inovativnog seta rasvjetnih tijela koje će značajno podići tehnološki i ekološki standard u upravljanju energijom u objektima privatne, javne i poslovne namjene na globalnom tržištu. Konačni rezultat projekta su nova, drugačija i jedinstvena rasvjetna svjetla s LED izvorima svjetlosti koja rješavaju problem izravnog svjetla korištenjem jedinstvenih optičkih rješenja uklanjajući pritom bliještanje i pružajući korisnicima ugodnost boravka u prostoru.

„Projektom „E+AURORA – svjetlo nevidljivog izvora“ razvit ćemo inovativnu seriju rasvjetnih tijela koja će omogućiti bolji vizualni doživljaj uz maksimalno smanjenje zamora očiju uzrokovanog primjenom umjetne rasvjete u unutarnjim prostorima. U tome nam uvelike pomaže program EUREKA kroz financijski doprinos razvoja inovativnog proizvoda te kroz mogućnost suradnje s projektnim partnerom iz Njemačke koji prednjači u razvoju kvalitetnih elektroničkih rješenja za napajanje LED rasvjetnih tijela.“ – izjavio je Zvonko Magić, predsjednik uprave za tvrtku Energy Plus.

Prijave na novi natječaj za program EUREKA otvorene su do 31. ožujka 2017. godine. Više informacija o Javnom pozivu možete pogledati na sljedećoj poveznici:

www.hamagbicro.hr/inovacije/privatni-sektor/eureka/zajednicki-poziv-dunavska-regija

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup