Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

HAKOM organizirao 6. Okrugli stol dionika tržišta željezničkih usluga

HAKOM organizirao 6. Okrugli stol dionika tržišta željezničkih usluga

Održavanju okruglog stola prethodili su radni sastanci predstavnika HAKOM-a s predstavnicima luka Ploče i Šibenik, a razgovaralo se o liberalizaciji tržišta željezničkih usluga, obvezama operatora uslužnih objekata i mogućnostima razvoja željezničkog tržišta kroz uslužne objekte luka, koje su značajan generator prijevoza za željezničke teretne prijevoznike, kao i o mogućnostima poboljšanja u vidu povećanja količine tereta i kvalitete prijevoza.

 

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) održala je 12. svibnja, u Splitu, 6. Okrugli stol dionika na tržištu željezničkih usluga s naglaskom na regiju Jug i važnost luka u navedenoj regiji. Na Okruglom stolu sudjelovali su predstavnici Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, predstavnici Grada Šibenika, Hrvatske gospodarske komore (HGK), Pravnog fakulteta u Splitu, Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) u Splitu, lučkih uprava i luka Šibenik, Split i Ploče, upravitelja infrastrukture (HZ Infrastruktura d.o.o.) i teretnih željezničkih prijevoznika.

Održavanju 6. Okruglog stola dionika na tržištu željezničkih usluga prethodili su radni sastanci predstavnika HAKOM-a, Odjela željezničkih usluga, u lukama Ploče i Šibenik s predstavnicima navedenih luka gdje se razgovaralo o liberalizaciji tržišta željezničkih usluga, obvezama operatora uslužnih objekata i mogućnostima razvoja željezničkog tržišta kroz uslužne objekte luka koje su značajan generator prijevoza za željezničke teretne prijevoznike kao i o mogućnostima poboljšanja u vidu povećanja količine tereta i kvalitete prijevoza.

HAKOM je uvodno prezentirao stanje na tržištu željezničkih usluga i regulatorne aktivnosti na tržištu željezničkih usluga u 2016. Cilj Okruglog stola je potaknuti raspravu svih dionika na tržištu željezničkih usluga o konkurentnosti željezničkog teretnog prijevoza i značaju istog u gospodarstvu. Glavna rasprava vodila se oko uloge i značaja luka regije Jug u razvoju željezničkog teretnog prijevoza. U cilju rješavanja izazova koji su prisutni na tržištu željezničkih usluga u regiji Jug, potrebno je uskladiti djelovanje svih dionika na spomenutom tržištu, sto bi utjecalo na jačanje konkurentnosti navedenih luka, te u konačnici jačanje gospodarstva RH u cjelini. Jačanje uloge luka u željezničkom teretnom prijevozu u Republici Hrvatskoj također je važno i zbog utjecaja na ukupan teretni prijevoz Europske unije.

HAKOM je do sada uspješno održao pet okruglih stolova, na kojima su aktivno sudjelovali dionici tržišta željezničkih usluga, luka i gospodarstva s ciljem razmatranja stanja u željezničkom sektoru i promocije željezničkog prijevoza. Kroz zajedničku raspravu potiče se dionike tržišta željezničkih usluga na stvaranje još boljih uvjeta za funkcioniranje tržišta i podizanje kvalitete prijevozne ponude i kvalitete prijevozne usluge, a sve u cilju povećanja konkurentnosti Republike Hrvatske u željezničkom prijevozu tereta.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup