Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Google dominira u području umjetne inteligencije

Google dominira u području umjetne inteligencije

Googleova dominacija na raznim poljima nije nimalo čudna, ali činjenica jest da u cloudu, primjerice, ne stoji najbolje u odnosu na konkurenciju. Tako nešto ne želi da mu se dogodi po pitanju umjetne inteligencije i to se itekako vidi po tome koliko su AI startupa preuzeli od 2012. pa sve do kraja ožujka 2017.

Konkretno, Google je preuzeo njih ukupno 11 za ipak nepoznatu svotu novca, od čega je u 2012. taj segment bio na nuli, u 2013. je svega jedan preuzet da bi u 2014. krenulo žešće s pet, a potom u 2015. i 2016. po dva te u 2017. zasad samo jedan. Očito Google ima jasan plan AI razvoja.

Odmah iza je Apple sa sedam, ali u 2012. i 2013. bio je neaktivan, potom u 2014. preuzima jedan startup, u 2015. dva, 2016. tri i u 2017. je na jednom, ali ako se nastavi niz, bit će ih četiri. Facebook je na svega pet i uovoj godini nije još preuzeo niti jedan. Microsoft je također na pet i u ovoj je godini preuzeo jedan, a Amazon je na tri i svi su preuzeti u prošloj godini.

Za očekivati je da će ove godine svi biti aktivniji, ali tek s 2018. i do 2020. brojka preuzetih startupa će se povećati jer se i to tržište tek razvija pa treba uslijediti prava eksplozija.

Foto: ictbusiness.info

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup