Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

‘Forum ICT-društvo’ – konferencija koja ICT promatra sa sociološkog gledišta
,

‘Forum ICT-društvo’ – konferencija koja ICT promatra sa sociološkog gledišta

23. ožujka 2018., u Osijeku, održat će se prva ‘Forum ICT-društvo’ konferencija na ovim prostorima koja ICT promatra sa sociološkog gledišta. Ovo događanje omogućit će vam pogled na suodnos društva i ICT industrije u Hrvatskoj.

23. ožujka u osječkom Vikarijatu u organizaciji Instituta za europske i globalizacijske studije i Udruge Osijek Software City održat će se prvi FORUM ITC-društvo.

Ciljevi Foruma ICT-društvo: potaknuti jačanje ICT sektora u Osijeku i RH, otvoriti dijalog o sociologijskom odnosu informacijsko-komunikacijskih tehnologija i njihovu utjecaju na društvo druge moderne, uključujući promišljanje pozitivnih i negativnih utjecaja ICT-a na društvo u kontekstu tehnološkog determinizma globalnog informacijskog društva 21. stoljeća.

Na četiri panela i nekoliko predavanja će sudionici moći otkriti međusoban utjecaj ICT industrije i društva te kakav je odnos između lokalne zajednice, nacionalne politike i globalnih kretanja.

Na prvom panelu će se govoriti o digitalnoj ekonomiji, digitalnom marketingu i decentralizaciji. Panelisti su Velimir Srića, Antun Biloš, Zorin Radovančević, Marko Rakar i Boris Šurija.

Na drugom panelu će sudionici saznati zašto su inovacije motor razvoja organizacija i lokalnog društva. Panelisti su Slavko Vidović, Matija Kopić, Silvio Kutić/Luka Babić, Kruno Miličević, Ivica Mudrinić i Aco Momčilović.

Treći panel će obraditi teme koje pokrivaju regionalno i međunarodno poslovanje kroz prilike i izazove lokalnog pristupa. Panelisti su Boris Bajtl, Darko Huljenić, Ante Mandić, Nikola Dujmović i Ivan Brezak Brkan.

Na posljednjem panelu će se govoriti o povlačenju sredstava iz EU fondova za ICT sektor. Panelisti su Davor Huška, Tajana Barančić, Ivan Ante Nikolić i Anita Cvetić Oreščanin.

Osim panela, na konferenciji će se održati stručna predavanja:

  • Tehnološka dimenzija globalizacije, migracije i kompatibilnosti društva – Anđelko Milardović i Hrvoje Balen
  • Stanje ICT sektora u RH i EU s osvrtom na ICT politike i razvoj društva – Ivo Špigel
  • Zakonski okviri kakvi nam trebaju, uz primjere dobre prakse – Antonija Osojnik

Ideja Foruma je povezati sve dionike potrebne za jačanje, razvitak i rast. Među panelistima i predavačima možete vidjeti predstavnike realnog sektora (Rimac Automobili, Infobip, Escape, IN2, Span, Gideon Brothers, Poslovna inteligencija, Perpetuum Mobile,…), medija (Netokracija), visokog obrazovanja (FERIT, EFOS, EFZG), nacionalne i lokalne politike (MRREUF, Grad Šibenik), kao i interesnih skupina (OSC, CISEx, HUP ICT).

Nositelj Foruma ICT-društvo je Institut za europske i globalizacijske studije – Split (prof.dr.sc. Anđelko Milardović) u suradnji s udrugom Osijek Software City.

Program Foruma možete preuzeti OVDJE, a više o konferenciji, ciljevima i registraciji možete pronaći na službenoj web stranici foruma.

Izvor: Osijek Software City

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup