Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

e-poslovni inkubator TERA projekt je koji osigurava ključnu infrastrukturu za uspješno poslovanje

e-poslovni inkubator TERA projekt je koji osigurava ključnu infrastrukturu za uspješno poslovanje

Primjena takvog poslovnog modela u znatnoj mjeri ovisi o mogućnosti transformacije proizvoda ili usluge u digitalni oblik bez gubitka vrijednosti za kupca. Digitalizacija omogućava jednostavniju, bržu i jeftiniju distribuciju na znatno većem teritoriju. U TERA slučaju primjena poslovnog modela digitalizacije ogleda se dvojako. U prvoj fazi digitalizirane su sve tiskane publikacije, a uvedene su i nove vrste multimedijalnih sadržaja, poput edukacijskih i promotivnih animiranih filmova. U drugoj su fazi izrađene aplikacije koje omogućavaju pisanje poslovnog plana, investicijske studije, upravljanje resursima poduzeća i projektnim ciklusom.

TERA Tehnopolis djeluje kao Ured za transfer tehnologije matičnog Sveučilišta i regionalni Ured za transfer tehnologije koji je HAMAG-BICRO certificirao kao poslovno-inovacijski centar i tehnološki inkubator. S vremenom se razvila u instituciju koja pruža potpunu potporu inovativnim poduzetnicima. U svom poslovanju prati međunarodne trendove i razvija usluge sukladne kriterijima 3. i 4. generacije poslovnih inkubatora, čiji je naglasak na umrežavanju, virtualnoj inkubaciji i online pružanju usluga. Nudi se pristup tehnologijskim, poslovnim i financijskim mrežama te potpora u razvoju međunarodnog poslovanja svojih stanara i klijenata. Upravo se zato razvijaju web-alati koji će biti dostupni poduzetnicima u svrhu lakšeg upravljanja poslovanjem, planiranja poslovanja i praćenja realizacije.

Digitalizacijom usluga planira se širenje poslovanja na području cijele regije, ali i uključivanje lokalnih poduzetničkih potpornih institucija u pružanje specijaliziranih usluga i povezivanje s istraživačkim institucijama. Ukupnu vrijednost tog projekta, u iznosu od 2.492.875,90 kn, sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u iznosu od 1.946.686,79 kn.

Poslovni projekt e-poslovni inkubator poduzetnicima nudi korištenje poslovnim prostorom u inkubatoru TERA, korištenje opremom i programskim podrškama inkubatora te korištenje značajno unaprijeđenim konzultantskim uslugama.
Projekt ima za cilj unaprijediti inkubaciju poboljšanjem kvalitete poslovnog prostora koji TERA nudi poduzetnicima na adresi Gajev trg kao i savjetodavne usluge razvojem softverskih alata na kojima će se temeljiti daljnji konzultantski rad s poduzetnicima.

TERA 3D laboratorij za brzu izradu prototipova

Ovaj je laboratorij odnedavno postao bogatiji za još jedan vrhunski uređaj koji, uz postojeći 3D printer Ultimaker 2.0, upotpunjuje i unaprjeđu- je uslugu 3D laboratorija. Riječ je o uređaju visokih performansi i zajamčene kvalitete – 3D skener ATOS Core 185 Essential 5M. ATOS Core specijaliziran je za 3D skeniranje malih i srednjih objekata dimenzija do 500 mm. Koristi provjerene prednosti ATOS sustava, kao što su tehnologija plave svjetlosti i GOM sustav stereokamera. Laboratorij je sada u mo- gućnosti ponuditi kompletnu uslugu, od skeniranja 3D predmeta do printanja 3D modela.

Standardizacija usluga namijenjenih poduzetnicima pomoću projekta BOND

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) inicirala je osnivanje Mreže poduzetničkih potpornih institucija – BOND (eng. Business Organisations Network Development).
Mreža ima za cilj okupljanje svih poduzetničkih potpornih institucija na jedinstvenoj platformi kako bi poduzetnicima olakšali pristup potrebnim informacijama, osigurali integriranu pomoć u svim stupnjevima razvoja i učinili svima podjednako dostupnim poslovna znanja, usluge i partnere. U Republici Hrvatskoj registrirano je 169 poduzetničkih potpornih institucija, a njih 59 sudjeluje u prvoj fazi izgradnje mreže. Među njima nalazi se i TERA Tehnopolis, čiji su djelatnici prošli opsežan program izobrazbe i na taj način ojačali savjetodavne kapacitete Društva. Nakon izobrazbe djelatnika članica mreže BOND, na redu je razvoj novih standardiziranih visokokvalitetnih usluga koje će biti regionalno ravnomjerno dostupne i na raspolaganju svim poduzetnicima.

e-inkubator tera – potpora inovativnim poduzetnicima

Poduzetništvo temeljeno na znanju i tehnologiji iznimno je zahtjevno te se zbog postizanja i održavanja dugoročne konkurentnosti i održivosti mora voditi računa o paradigmama visokotehnološkog globalnog poduzetništva. Mali i srednji poduzetnici mogu razviti vlastite proizvode, no oni ipak, u pravilu, rezultate istraživanja preuzimaju iz vanjskih izvora. Bez obzira na izvor, istraživanje i razvoj dugotrajni su i skupi procesi. Za globalnog, visokotehnološkog poduzetnika zaštita intelektualnog vlasništva apsolutni je preduvjet. Ona je temelj njegove maksimalno moguće pozitivne diferencijacije u odnosu na konkurente i značajan preduvjet dugoročnog uspjeha. Bitna odlika poduzetništva temeljenog na znanju i tehnologiji je interdisciplinarnost koja uvjetuje sustavna, a ne parcijalna rješenja, učinkovito upravljanje timovima, kontinuirano učenje i pisanje dobrih ugovora. U konačnici, svoje proizvode takvi poduzetnici prodaju na tržištu na kojemu su kupci prezasićeni reklamama, a neizvjesnost je jedino u što mogu biti sigurni.

Sukladno tome, i poduzetničke potporne institucije koje im pomažu u poslovanju moraju biti osposobljene za rad u zahtjevnom i dinamičnom okruženju. Uz pomoć projekta e-inkubator TERA, društvo je u potpunosti pripremljeno za učinkovito poslovanje u sljedećem programskom razdoblju.

Energetska učinkovitost

Učinkovitost u korištenju svim resursima, pa tako i energetska učinkovitost, važna je komponenta projekta. U suradnji s matičnim Sveučilištem ugrađeni su kvalitetni aluminijski vanjski prozori koji rad u inkubatoru čine mnogo ugodnijim uz istovremeno snižavanje troškova grijanja i hlađenja poslovnog prostora.

 

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup