Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Državne dionice Luke Rijeka prodane Poljacima za gotovo 80 milijuna kuna

Državne dionice Luke Rijeka prodane Poljacima za gotovo 80 milijuna kuna

Država će 11,75 posto dionica Luke Rijeka prodati poljskom OT Logisticsu za 79,2 milijuna kuna, odlučilo je Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju. Time će ta poljska kompanija povećati svoj vlasnički udio u Luci Rijeka na 32,56 posto.

Poljski OT Logistics trenutno drži 20,81 posto dionica Luke Rijeka i drugi je najveći pojedinačni dioničar. Kompanija je prošlog tjedna podnijela ponudu za kupnju 11,75 posto dionica Luke Rijeka za 50 kuna po dionici, što je jednu kunu više od minimalne cijene koju je tražio CERP.  Odluku je Upravno vijeće CERP-a donijelo 1. rujna, ali je danas objavljena na njihovim mrežnim stranicama i putem Zagrebačke burze.

Prodaja će se provesti 7. rujna kao blok transakcija na Zagrebačkoj burzi, a namira će se izvršiti po modelu “ugovorna preknjižba uz plaćanje”.

CERP je krajem lipnja odlučio prodati državne dionice u Luci Rijeka, njih 1.584.124, što je 11,75 posto temeljnoga kapitala. Dionice su iz portfelja RH, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, CERP-a te Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje. Jedina obvezujuća ponuda za kupnju stigla je iz poljske tvrtke OT Logistics.

FOTOwww.telegram.hr

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup