Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Dobra komunikacija nužna za dobar posao

Dobra komunikacija nužna za dobar posao

Na Smotri finalista za nagrade Grand PRix predstavljeno je tridesetak najboljih hrvatskih komunikacijskih projekata iz 2017. godine. Stručnjaci zaključili kako komunikacija nikada nije imala veću moć.

Komunikacija snažnije no ikad utječe na društvo i zato ona strateški treba biti uključena u sve – od nevladinog sektora preko gospodarstva do državne vlasti. Zaključak je to komunikacijskih stručnjaka okupljenih na Smotri finalista za nagrade Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

„Na Smotri je predstavljena najbolja hrvatska komunikacijska praksa. Upravo ona svjedoči kolika je snaga odnosa s javnošću. Na Smotri smo mogli vidjeti koliko dobra komunikacija može unaprijediti zahtjevan projekt za koji je novac dobivan iz fondova Europske unije, kako se može promijeniti percepcija javnosti iz negativne u pozitivnu, kako uspješno potaknuti građane, od mladih do onih starijih, na usvajanje novih znanja i prihvaćanje novih navika, kako poduzeću izgraditi posve nov imidž, zašto su važni interna komunikacija i novi alati za razgovor sa zaposlenicima, koliki utjecaj ima društveno odgovorno poslovanje, koliko PR doprinosi pobjedi na izborima te kako biti kreativan u organizaciji događanja te korištenju novih tehnologija. Zaključak je da je dobra komunikacija danas nužna za svaki dobar posao“, istaknuo je Krešimir Macan, predsjednik žirija 11. Grand PRixa HUOJ-a.

Na Smotri je kroz deset kategorija predstavljen trideset i jedan projekt ostvaren u 2017. godini. Najviše projekata u završnici su imali INA, agencija 404 i Dialog komunikacije.

„Neke tvrtke i udruge svoje komunikacije vode samostalno, a neki su projekti napravljeni u suradnji s agencijama za odnose s javnošću. Svima su zajedničke kreativnost, inovativnost i izvrsnost u komunikaciji – od oblikovanja strategije do njezina provođenja“, kazala je Maja Gradišar Perotić, zamjenica predsjednika žirija 11. Grand PRixa.

Uz predstavljanje vrhunske komunikacije javnosti Smotra finalista žiriju služi i za postavljanje dodatnih pitanja tvorcima projekata. Time se zaključuje bodovanje za dodjelu nagrada Grand PRix. Tko će ih primiti, bit će obznanjeno na svečanosti Grand PRixa HUOJ-a u hotelu Westin u Zagrebu u petak, 16. ožujka s početkom u 19.30 sati.

Na toj će svečanosti biti otkriveno i kome ide Grand PRix za doprinos struci, a pozivnice se šalju i Komunikatoru godine Anti Mrvici te Antikomunikatoru godine Vladi Košiću.

Finalistima za nagrade Grand PRix:

Finalisti kategorije Grand PRix za odnose s javnošću u tijelima državne vlasti su Središnji državni ured za šport i Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri s Europskim tjednom sporta, Državni zavod za statistiku sa Statističkom olimpijadom te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s PR kampanjom za program energetske obnove višestambenih zgrada.

U kategoriji Grand PRix za odnose s javnošću u nevladinu sektoru nagradu može dobiti Lipa, udruga poreznih obveznika, s kampanjom Porez na nekretnine, Dialog komunikacije koje su za Hrvatsku udrugu za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa izradile kampanju Nauči, primjeni, podijeli, te Pragma komunikacije koje su za Atletski klub Sljeme radile na Jačanju vidljivosti brdske utrke Boroša.

Finalisti kategorije Grand PRix za odnose s javnošću za velika trgovačka društva su INA – Industrija nafte s kampanjom Dokazano najbolja – zbog vas, Erste & Steiermärkische Bank s kampanjom Korak prema prosperitetu te Heineken Hrvatska i Media Val s kampanjom Hrvatski ječam za Karlovačko pivo.

Za nagradu Grand PRix za odnose s javnošću za mala i srednja trgovačka društva bore se Kokoš ili jaje u suradnji s Klain PR kreativnom komunikacijom i Meritum digital s projektom Fuliranje, Hrvatski radio Karlovac s projektom Novo ruho gradskih medija te agencija 404 koja je za Uber radila na projektu UberBoat.

U kategoriji Grand PRix za društveno odgovorno poslovanje četiri su finalista, a ne kao u drugim kategorijama tri, jer dva finalista trenutačno imaju istu ocjenu žirija. Nagradu u toj kategoriji može ponijeti INA zahvaljujući Prikupljanju otpadnog jestivog ulja – novoj “zelenoj” usluzi na Ini, Coca-Cola HBC Hrvatska, 404 i Komunikacijski ured Colić, Laco zahvaljujući Projektu za radost, Valamar Riviera i agencija 404 zahvaljujući Donacijskom programu Tisuću dana na Jadranskom moru te Dialog komunikacije zahvaljujući projektu Neka odrastanje bude dječja igra, rađenom za tvrtku Beiersdorf Hrvatska.

U kategoriji Grand PRix za unutrašnju komunikaciju INA je ušla u finale s dva projekta – Rebrandiranjem programa zaštite i promocije zdravlja radnika iz Health INA u Zdravlje+ i INA Akademijom. Konkuriraju joj Heineken Hrvatska i Media Val s projektom Uredski guru.

Nagradu Grand PRix za najbolju prilagodbu svjetske kampanje mogu dobiti INA zahvaljujući predstavljanju novih INA Class Plus goriva, Lidl Hrvatska zahvaljujući kampanji #LetsWow Esmara by Heidi Klum te Dialog komunikacije koje su za adidas Croatia napravile kampanju adidas Runners Zagreb.

U finalu Grand PRixa za političku komunikaciju su dvije kampanje Manjgure. Kampanju Kako je Šibenik po prvi put u povijesti izabrao istog gradonačelnika Manjgura je radila za Gradsku organizaciju HDZ-a Šibenik, a kampanju Stjepan Kožić – pravi čovjek na pravom mjestu za Županijsku organizaciju HSS-a Zagrebačke županije. Za nagradu u istoj kategoriji konkuriraju i agencija Vajt i HDZ Zadar s kampanjom Branko Dukić – Za Zadar svaki dan!

Grand PRix za digitalnu komunikaciju mogu osvojiti Hrvatski telekom i 404 s Tarifom za mlade, Coca-Cola Adria i 404 s Shake & Take 2.0 te Dialog komunikacije za Nestle Adriatic s Nescafe Dolce Gusto na kavi s influencerima.

Najbolji događaji organizirani prošle godine su 11. Combis konferencija – Challenge the Future iza koje stoje Combis te agencije Admoneo, Pragma komunikacije i Ciceron, multimedijski izložbeni projekt Nikola Tesla – Mind from the Future agencije Real Grupa te multimedijska i interaktivna izložba Croatia je Hrvatska koju je Millenium promocija stvorila za klijenta Croatia osiguranje.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup