Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

cargo-partner proslavio otvorenje iLogističkog centra u Ljubljani

cargo-partner proslavio otvorenje iLogističkog centra u Ljubljani

S više od 300 uzvanika cargo-partner je 12. rujna proslavio službeno otvorenje novog iLogističkog centra u blizini zračne luke Ljubljana, trenutno  najvećeg logističkog kompleksa cargo-partner grupacije.

Nakon kolovoza kao prvog uspješnog mjeseca poslovanja, na otvaranju svečane gala večere domaćini su zahvalili projektnom timu, kao i ključnim klijentima i partnerima u regiji.

Večer je otvorena uvodnim govorom Stefana Krautera, generalnog direktora cargo-partnera i Viktora Kastelića, direktora tvrtke za Sloveniju, te ujedno Sigrida Berka, austrijskog veleposlanika u Sloveniji, i Alenke Bratušek, potpredsjednice vlade i ministra infrastrukture Republike Slovenije. Nakon govora, g. Kastelić je pozvao projektni tim na pozornicu kako bi im odao počast za uspješnu izgradnju i provedbu. Svečana večera popraćena je ekstravagantnim light showom, živom glazbom u izvedbi a cappella jazz benda „Perpetuum Jazzile“, te plesnom izvedbom poznatog slovenskog koreografa  Mihe Krušiča.

Viktor Kastelić, generalni direktor cargo-partner Slovenija, objasnio je motive koji stoje iza 28 milijuna eura ulaganja: „Cilj nam je bio iskoristiti ovo važno, strateško čvorište u srcu Europe s logističkim kompleksom gdje ćemo pod jednim krovom okupiti središnjicu uz naše druge urede u Ljubljani. Puno ljubavi ulažemo u ovaj projekt jer želimo ponuditi najbolje radne uvjete, biti izvrstan poslodavac za naše osoblje i najbolji partner za naše klijente! “

Stefan Krauter, izvršni direktor cargo-partnera, izrazio je zadovoljstvo zbog pravodobnog završetka projekta i sve veće prisutnosti tvrtke u Sloveniji: „Svojim povoljnim geostrateškim položajem Slovenija je prirodna veza između srednje i jugoistočne Europe. Luke Koper i Trst važne su poveznice s Azijom i Sredozemljem. Ova velika investicija učvrstiti će našu snažnu mrežu i dugogodišnju stručnost u Srednjoj i Istočnoj Europi kako bi mogli pružit idealnu osnovu za kontinuirani rast. ”

Sigrid Berka, austrijski veleposlanik u Sloveniji, naglasio je važnost ulaganja za razvoj regije i pohvalio cargo-partnera što je prepoznao važnost Slovenije kao uspješnog europskog logističkog središta, kao i stvaranje modernih i atraktivnih radnih mjesta.

Projekt izgradnje osmišljen je u suradnji s arhitektima “Protimom Ržišnikom Perc”, unatoč složenosti i veličini zgrade, završen je u roku od jedanaest mjeseci. Tijekom kolovoza 2019. svi uredi i skladišta u Ljubljani, uključujući i slovensko sjedište tvrtke, preseljeni su u nove prostore, jedino je Koperski ured ostao u Serminu.

O skladišnom objektu

S ukupnom površinom od 25 000 m², iLogistički centar Ljubljana jedan je od najvećih skladišnih kompleksa u zemlji. Skladište ima 44 utovarna mjesta za prihvat kamiona uz više od 20.000 utora za palete. Objekt sadrži površinu za skladištenje komadne robe i manipulativnog prostora, kao i 5000 m²  cross-dok Sistema I podnog skladišta. U kasnijoj fazi moguća je dodatna skladišna zgrada površine 8.000 m² uz postojeće skladište.

Centar omogućuje skladištenje u kontrolirane uvjete temperature, ispunjava zahtjeve za rukovanje najzahtjevnijom robom, poput farmaceutskih i medicinskih proizvoda, automobilske i visokotehnološke robe. Regalno skladištenje paleta sastoji se od kombinacije indukcionog skladištenja na paletama u uskim redovima i standardnih sistema paleta u širokim redovima. Skladište je u skladu s TAPA standardom i strogom kontrolom pristupa.

Na temelju dugogodišnjeg iskustva i najmodernije opreme, tvrtka pruža niz ugovornih logističkih usluga u novom objektu, uključujući kratkoročno i dugoročno skladištenje, pick&pack, deklariranje, cross-docking, konsolidaciju, višekanalnu distribuciju, eCommerce i e-fulfilment rješenja s detaljnim konzultacijama te sveobuhvatnim integriranim IT sistemima za kompletnu ugovornu logistiku.

O izgradnji objekta

Uredska zgrada ima 4.000 m² uredskog prostora na četiri kata u energetski učinkovitoj konstrukciji s integriranom pametnom tehnologijom. Na trećem i četvrtom katu nalaze se vlastiti uredi cargo-partnera, dok je drugi kat na raspolaganju vanjskim kupcima koji žele iskoristiti povoljnu lokaciju i moderni objekt. U prizemlju se nalaze recepcija, zajedničke prostorije za sastanke, uredski prostori za stanare, kao i prostor za rekreaciju cargo-partnerovih zaposlenika.

Viktor Kastelić, o reakciju osoblja na novi objekt: „Otvorenim i modernim dizajnom naše radno okruženje omogućuje neformalna okupljanja kolega s ciljem ostvarenja spontane suradnje. Restoran i kafić, terasa i balkoni su mjesta za opuštanje i kreativnu komunikaciju. Naše osoblje dočekalo je novo radno okruženje s velikim entuzijazmom, što me posebno raduje.”

Kao i skladište, poslovni prostori dizajnirani su prema najnovijim trendovima. Uz atraktivne urede, velike staklene površine i terase pruža se zadivljujući pogled na Kamniško-Savinjske Alpe s jedne, a zračna luka s druge strane. Zeleni zid u predvorju je još jedna posebnost. Uz mnogo dinamičnih dijelova za opuštanje i druženje, kao i veliku modernu kuhinju s blagovaonicom za 50 ljudi, tu je i teretana za osoblje cargo-partnera. Zgrada je opremljena automatiziranom kontrolom rasvjete, pametnim upravljanjem klima uređaja, kao i kontroliranim pristupom unutrašnjim prostorima. Ispred uredske zgrade nalaze se stanice za punjenje električnih automobila.

Strateško širenje svjetskih logističkih kapaciteta

cargo-partner prisutan je u Sloveniji od 1996. godine i trenutno ima preko 100 zaposlenika u zemlji. Tvrtka svojim iLogističkim centrom u Ljubljani ostvaruje u prvoj fazi 30 novih radnih mjesta čime znatno doprinosi gospodarskom razvoju regije. SPIRIT Slovenska agencija za poduzetništvo i strana je 2018. godine uručila je cargo-partneru Ljubljana počasnu nagradu Invest Slovenia FDI u kategoriji “Logistics Center/Hub”.

Posljednjih godina, grupacija cargo-partnera pojačano ulaže u proširenje svojih logističkih kapaciteta. Uz projekt u blizini Zračne luke Ljubljana, najnovija ulaganja uključuju iLogističke centre u Sofiji, Beču i Pragu, kao i kontinuirano širenje centra u Dunajskoj Stredi, Slovačka.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup