Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Burzin brief – nova komunikacijska platforma Zagrebačke burze

Burzin brief – nova komunikacijska platforma Zagrebačke burze

U prvom izdanju Burzinog briefa, predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić naglasila je kako se u 2019. godini u Hrvatskoj može očekivati rast gospodarstva, ali kako trebamo i brza rješenja za neke goruće probleme.

Hrvatsko gospodarstvo u sljedećoj godini može očekivati rast, no i dalje će se suočavati s neadekvatnim rješavanjem nekih od ključnih problema koji ograničavaju veće stope rasta. Među njima valja izdvojiti nemogućnost turističkog sektora u cjelini da odgovori na izazove povećane potražnje, posebno u razvoju infrastrukture. Dok velika hotelska poduzeća pametnim planiranjem infrastrukture i ulaganjem u ljude ostvaruju dobre stope rasta , lokalne samouprave nemaju odgovor na povećan priljev gostiju.

Nadalje, tržište rada pogođeno je velikim odljevom radnika svih kvalifikacija, a potrebe za uvozom radne snage i njihovom integracijom nisu institucionalno prepoznate. Na kraju, tu je i potencijal za poticanje rasta kompanija koji još postoji u mirovinskim fondovima i koji, barem u minimalnom dijelu, treba iskoristiti za ulaganje u nove kompanije i tehnologije s velikim potencijalom rasta na startup sceni i u malim i srednjim poduzećima, izdvojila je predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić u premijernom izdanju kolumne objavljene na novoj komunikacijskoj platformi Burze, Burzinom briefu.

Na Zagrebačkoj burzi iduće godine očekuju se nova uvrštenja kompanija na Uređenom tržištu, kao i kompanije na Progress tržištu, zatim daljnje sinergije u radu s Ljubljanskom burzom te intenziviranje rada Funderbeam SEE-a, platforme temeljene na blockchain tehnologiji, koja je  hrvatskim kompanijama do sada omogućila prikupljanje gotovo 2,5 milijuna eura u pet kampanja, kao i daljnji razvoj regionalne trgovinske platforme SEE Link.

Uz to, Burza radi na daljnjem razvoju specijalizirane APA usluge i LEI servisa te korporativnih usluga, kao i na podizanju razine transparentnosti kao jednog od osnovnih alata učinkovitog tržišta kapitala, kroz projekt revizije Kodeksa korporativnog upravljanja.

O Burzinom briefu Ivana Gažić rekla je kako je riječ o mjestu na kojem će se govoriti o ključnim temama za gospodarstvo Hrvatske i regije, ali i o važnim globalnim trendovima i tehnološkim inovacijama koje će oblikovati tržište kapitala te utjecati na širi društveni kontekst. Nekad će to biti teme koje su usko burzovne, no vrlo često bit će to teme koje se dotiču državnog proračuna, porezne i socijalne, mirovinske, ali kulturne politike i obrazovanja. Na platformi ćemo okupljati eksperte iz različitih područja, ne samo iz Hrvatske već i iz drugih zemalja, kako bismo projekt učinili što relevantnijim i aktualnijim te time doprinijeli adresiranju nekih važnih, a nerijetko zanemarih tema, izjavila je povodom predstavljanja Briefa.

Prvi autori čije su kolumne objavljene na Burzinom briefu  su predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić; Kaidi Ruusalepp, osnivačica i glavna izvršna direktorica Funderbeama, koji je zajedno s Burzom osnovao uspješnu equity crowdfunding i trgovinsku platformu za kompanije iz regije ‒  Funderbeam SEE; kao i glavni ekonomist Splitske banke OTP Group Zdeslav Šantić.

Burzin brief dostupan je na adresi www.zse-blog.info te putem internetskih stranica Zagrebačke burze www.zse.hr.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup