Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Održana 2. poslovna konferencija ‘Korporativno upravljanje u 21. stoljeću’

Održana 2. poslovna konferencija ‘Korporativno upravljanje u 21. stoljeću’

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske u Zagrebu je 16. rujna održana 2. poslovna konferencija ‘Korporativno upravljanje u 21. stoljeću“. Cilj konferencije bio je podići razinu korporativne kulture u Hrvatskoj te predstaviti analitičke alate za izvrsno upravljanje. Na konferenciji se govorilo o kvaliteti korporativnog upravljanja u Hrvatskoj, njegovoj ulozi u podizanju nacionalne konkurentnosti, novim trendovima u Europskoj uniji, odnosima nadzornih odbora i uprava, a prvi put dodijeljena su i posebna priznanja za izvrsnost korporativnog upravljanja najboljim dioničkim društvima.

Na skupu je ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat pozdravio managersku elitu hrvatskoga gospodarstva te naglasio da se bez adekvatnih znanja o korporativnom upravljanju ne može funkcionirati. Svjestan je činjenica da mnogima nedostaju određena specijalistička znanja, stoga je izrazio zadovoljstvo što se suradnjom četiriju sveučilišta umrežava akademska i stručna zajednica. Razvijaju se tri ključna projekta čijom će se provedbom omogućiti nova ulaganje, otvoriti nova radna mjesta i tako spriječiti egzodus mladih ljudi.

-Programi s akademskom zajednicom važni su i radi programa stjecanja poduzetničkih vještina, a ono što je karakteristika korporativnog upravljanja u Hrvatskoj je nedostatak poslovne etike koju moramo razvijati – naglasio je ministar Horvat .

Sudionici panela održanih u sklopu konferencije  pokušali su odgovoriti zašto je korporativno upravljanje važno za nacionalnu konkurentnost, kako unaprijediti praksu korporativnog upravljanja, kakvo je stanje u korporativnom upravljanju u Hrvatskoj, te kako unaprijediti prakse korporativnog upravljanja za poduzeća koja žele napredovati na tržištima, pribaviti dodatni kapital, ostvarivati konkurentsku prednost i opstati u svijetu sve većih konkurentskih izazova.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup