Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

HAMAG-BICRO: GENOSU gotovo 18 milijuna kuna za novu generaciju lijekova

HAMAG-BICRO: GENOSU gotovo 18 milijuna kuna za novu generaciju lijekova

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) jučer je u prostorijama BIOCentra predstavila tvrtku Genos kao novog korisnika gotovo 18 milijuna kuna bespovratnih sredstava i novog budućeg stanara bioinkubacijskog centra.

Projekt Nova generacija visokoprotočnih glikoservisa predstavlja nastavak napora tvrtke Genos u zadržavanju uloge globalnog pionira na području komercijalne provedbe visokoprotočne analiza glikana. Cilj projekta je razviti devet novih visokoprotočnih usluga te validacija nove usluge razvojem novih biomarkera. Projekt donosi nova tehnološka rješenja koja će omogućiti razvoj nove generacije lijekova i biomarkera, a istovremeno široko otvoriti vrata za razvoj personalizirane medicine. Kao rezultat provedbe projekta tvrtka očekuje udvostručenje prihoda, iznadprosječnu dobit, povećanje zapošljavanja te ulaganje u istraživanja i razvoj i općenito povećanu konkurentnost tvrtke.

Prof. dr. sc. Gordan Lauc,  predsjednik Uprave tvrtke Genos, istaknuo je kako im je ovaj projekt od iznimne važnosti budući će im omogućiti daljnji razvoj analitičkih metoda, njihovog glavnog proizvoda.

„Genos danas dominira globalnim tržištem visokoprotočne analitike glikana za potrebe kliničkih i epidemioloških studija, no bit će nam jako teško dugo zadržati globalnu dominaciju budući da je Institut za zdravlje SAD-a pokrenuo poseban program financiranja razvoja tog područja te je do sada uložio preko 30 milijuna dolara u financiranje sličnih projekata u Americi. No, zahvaljujući ovom projektu razvit ćemo devet novih analitičkih metoda, koje će nam omogućiti da još neko vrijeme budemo ispred konkurencije.“ – izjavio je prof. Lauc.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 24 milijuna kuna, dok je vrijednost bespovratnih sredstava gotovo 18 milijuna kuna. Sredstva su osigurana kroz natječaj „Novi proizvodi i usluge koji kao rezultat djelatnosti istraživanja, razvoja i inovacija (IRI)“ u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija (OPKK) 2014. – 2020. koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

„Za sada je HAMAG-BICRO proveo sedam projekata po ovom pozivu ukupnog iznosa bespovratne potpore gotovo 58 milijuna kuna, dok je u ugovaranju još sedam novih projekata koji će se ugovoriti u kolovozu 2017., u iznosu od gotovo 103 milijuna kuna“ – izjavio je Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a.

Zanimljivost projekta ogleda se i u samom okruženju u kojem će se isti razvijati, naime tvrtka Genos planira preseljenje u laboratorijski prostor BIOCentra koji je u dvije godine postojanja zabilježio iznimno značajne rezultate. U Inkubacijskom centru za bioznanosti i komercijalizaciju tehnologije popunjenost kapaciteta kroz najam laboratorijskog prostora iznosi 55 %, dok se do kraja godine očekuje čak 93 %-tna popunjenost. Isti zapošljava 14 djelatnika, od kojih su većina doktori znanosti i magistri struke. Kroz centralni laboratorij do sada je realizirano 35 projekata – 14 projekata dolazi iz zavoda, devet iz znanstvenih institucija te devet iz komercijalnih tvrtki od kojih su četiri u stranom vlasništvu.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup