Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Bečki velesajam godišnje ostvari vrijednost od 270 milijuna eura bruto

Bečki velesajam godišnje ostvari vrijednost od 270 milijuna eura bruto

Nakon ponovnog otvorenja 2004. godine bečki velesajam „Messe Wien“ bilježi samo pozitivne rezultate. Od 2004. do danas prostorom bečkog velesajma prodefiliralo je tako 8,6 milijuna nacionalnih i međunarodnih posjetitelja, a održano je ukupno 1.600 različitih manifestacija na kojima je sudjelovalo preko 80.000 izlagača.

Protekle je godine bečki velesajam bio popunjen čak 342 dana, čime su njegovi potencijali bili gotovo u potpunosti iskorišteni.

Studija provedena početkom 2016. godine potvrđuje da poduzeće Reed Exibitions, koje upravlja bečkim velesajmom, Austriji donosi novostvorenu vrijednost od 270 milijuna eura godišnje. Porezna dobit pri tom iznosi 128 milijuna eura, od čega 44 milijuna odlaze pružateljima socijalnih usluga, a država ubire i 48 milijuna poreza na dobra te 36 milijuna eura poreza na dobit. Osim toga, i bečko tržište rada uvelike profitira od velesajma koji osigurava 4.500 radnih mjesta.

„Ova bilanca pokazuje da smo 2000. godine kada je započeta gradnje novog moderniziranog velesajma izbrali dobar put. Bečki se velesajam razvio u pravi magnet za gospodarstvenike i posjetitelje, što potvrđuju i brojke od 6.000 izlagača i 720.000 posjetitelja godišnje“, kazala je povodom objave rezultata bečka zastupnica za financije i gospodarstvo Renate Brauner.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup