Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Biraj svjesno, promjenom svijesti bojimo svijet u zeleno – EU Ecolabel!

Biraj svjesno, promjenom svijesti bojimo svijet u zeleno – EU Ecolabel!

Čovjek svojim aktivnostima utječe na stanje okoliša, na čistoću zraka, vode i zemlje te postoje jednostavni načini na koje pojedinac može doprinijeti održivosti svoga grada, države i cijele planete. Svjesnim odabirom ekoloških proizvoda ili usluga koje čuvaju okoliš pojedinac može značajno doprinijeti u očuvanju okoliša i prirode u svim oblicima gospodarskog i društvenog djelovanja. Zeleno gospodarstvo je rastući trend u Europi i svijetu, no u mnoštvu zelenih proizvoda koji se nude na tržištu ponekad je teško odlučiti se za proizvod kojemu možemo vjerovati.

EU Ecolabel prvi je znak zaštite okoliša i službena eko-oznaka Europske unije koja označava proizvode, ali i usluge smještaja u turizmu koji su prijatelji okoliša. EU Ecolabel daje potvrdu potrošačima i turistima da se mogu pouzdati u svaki proizvod ili uslugu koja nosi tu iznimno bitnu oznaku jer upravo je znak EU Ecolabel potvrda najboljeg i najsigurnijeg odabira koji zadovoljava visoke standarde zaštite okoliša.

EU Ecolabel proizvodi prolaze neovisnu provjeru usklađenosti s mjerilima EU pri čemu se potvrđuje da sadrže manju količinu kemikalija, da su opasne tvari u sastavu ograničene te da im je povećana biološka razgradivost, ali da samim time učinkovitost jednog takvog proizvoda nije umanjena! Mjerila koja se pritom primjenjuju znanstveno su i stručno utemeljena i bazirana na značajnim utjecajima proizvoda na okoliš.

Svaki pojedinac čini razliku ukoliko živi ekološki svjesno, a to su shvatili i brojni turistički djelatnici diljem svijeta, a takva svjest u sve većoj mjeri budi se i diljem Hrvatske. Veliki hoteli i hotelski resorti, ali i kampovi veliki su potrošači energije i vode i imaju značajan utjecaj na okoliš „okolišni otisak“. Najbolji ekohoteli svijeta koji, osim što prvenstveno štede energiju i vodu, a time i novac, čuvaju okoliš i potiču svoje goste na promišljanje o ljepoti prirode i načinima čuvanja okoliša! Uz EU Ecolabel turisti mogu biti sigurni jer turistički smještaj koji nosi EU Ecolabel oznaku je prošao zahtjevan postupak provjere utjecaja na okoliš u svim fazama životnog ciklusa!

EU Ecolabel je pokazatelj kako bi sadašnjost i budućnost turizma, ali i zelenog gospodarstva trebale izgledati.

Biraj svjesno, promjenom svijesti bojimo svijet u zeleno – EU Ecolabel!

Više informacija potražite na http://www.mzoip.hr/hr/okolis/eko-oznake.html

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Slažem se Ne Slažem se