Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Besplatan Wi-fi za građane Europe

Besplatan Wi-fi za građane Europe

Različite institucije Europske unije (Europski parlament, Europsko vijeće i Europska komisija) nakon međusobnog dogovora pokrenule su financiranje projekta WiFi4EU.

Riječ je o inicijativi čiji je cilj “svakom selu i gradu” na području Europske unije omogućiti besplatni pristup Internetu putem Wi-Fi pristupnih točki razmještenih na strateškim mjestima u gradskim i seoskim središtima.

Projekt će poseban naglasak staviti na područja koja trenutačno imaju ograničen pristup Internetu, a postojat će i različite stimulacije kako bi privatni sektor investirao u kvalitetnije umrežavanje Europe.

Tri institucije Europske unije spomenute na početku ovog članka sveukupno će za WiFi4EU projekt izdvojiti 120 milijuna eura, što je iznos koji će biti utrošen za opremu koja će omogućiti besplatni pristup Internetu na 6000 do 8000 lokacija na području Europske unije.

Tko se može prijaviti? Lokalna javna tijela (općine ili skupina općina):
• koja žele uspostaviti Wi-Fi na područjima na kojima još ne postoji sličan javni ili privatni bežični Internet;
• kojima su potrebna sredstva za opremu i njezino postavljanje i kojasvojoj zajednici mogu osigurati besplatan pristup Internetu tijekom nekoliko godina;
• dodjeljivat će se jedan kupon za svaku zajednicu, i to prema redoslijedu podnošenja prijava, a njime će se pokriti i do100 % projektnih troškova.

Sve pojedinosti o Projektu možete pogledati putem poveznice OVDJE.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup