Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

Analiza i vizualizacija podataka pomoću Power BI alata

Analiza i vizualizacija podataka pomoću Power BI alata

Ukoliko imate potrebu smanjiti operativne radnje u Excelu te osloboditi vrijeme za kreativnije poslove, kao što je otkrivanje novih znanja iz dostupnih podataka, pri čemu bi vam poslužili atraktivni vizualni prikazi, te želite da i ostali korisnici vaših izvještaja prepoznaju korisne informacije iz vaših izvještaja i pri odlučivanju postanu više orijentirani na podatke… stiže rješenje.

U svakodnevnom poslovanju koristite program Excel? Pri analizi podataka u Excelu, najveći dio vremena trošite na uređivanje podataka i preslagivanje pivot tablica ili grafova?

Producirate predefinirane izvještaje na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj bazi te se susrećete s konstantnim ponavljanjem jedno te istih radnji kako biste izvještaje osvježili s najnovijim podacima?

Koristite velike baze podataka te prilikom rada na istima često dolazi do blokiranja Excela? Producirate velike izvještaje te imate izazov urediti izgled izvještaja kako bi svima bio čitljiv? Vaše izvještaje koriste i drugi odjeli unutar organizacije te im svaku izmjenu šaljete putem e-maila?

Sve navedene aktivnosti predstavljaju pred-radnje kao što su uređivanje i organizacija podataka u smislene vizualne preglede raznih informacija ključnih za poslovanje vaše organizacije. Ukoliko imate potrebu smanjiti sve navedene operativne radnje u Excelu te osloboditi svoje vrijeme za kreativnije poslove, Op2M ima rješenje: jednodnevni specijalistički edukacijski program “Analiza i vizualizacija podataka pomoću Power BI alata“.

Svjedoci smo revolucionarne promjene u kojoj je vještina programiranja dostupnija nego ikada ranije, a Op2M će vam dodatno približiti i pomoći u što bržoj reakciji na potrebe za kvalitetnijim upravljanjem izvještajima.

Više ne morate biti programer da biste programirali. Kako kreirati atraktivan vizualni prikaz i kako kompleksnije informacije i podatke prezentirati ostatku organizacije da im budu jasni i pregledni, saznajte na ovom edukacijskom programu.

Koji su razlozi i motivacija da se pridružite?

 • Ograničenja Excela sve više vam stvaraju izazov u svakodnevnom korištenju podataka u svrhu uređivanja, analize i vizualnih prikaza.
 • Želite smanjiti vrijeme koje trošite na suhoparne, operativne radnje u Excelu kako biste producirali željenu analizu ili izvještaj te osloboditi vrijeme za analizu informacija i odlučivanje.
 • Želite pojačati kulturu orijentiranosti na podatke pri donošenju odluka, ali zbog vremenske oskudice niste uvijek u stanju pravovremeno obraditi i urediti podatke u Excelu, kako bi bili dostupni za analizu.
 • Imate izazov oko vizualnog prikaza podataka što zbog količine informacije koje želite prikazati, što zbog nepovezanosti podataka između više izvora.

Power BI rješenja omogućuju…

Direktan pristup na bazu podataka.

Izvještaj je dostupan i osvježen s najnovijim podacima u svakom trenutku.

Interaktivno izvještavanje omogućuje promjenu vizualnog prikaza ovisno o potrebama korisnika na vrlo jednostavan i brz način.

Izvještavanje putem dijeljenih nadzornih ploča.

Što dobijate na ovom edukacijskom programu?

Na ovom edukacijskom programu saznat ćete:

 • mogućnosti i prednosti korištenja Power BI alata, kako jednostavno odgovoriti na izazove i ograničenja koja imate prilikom korištenja Excela,
 • tehnike jednostavnog upravljanja podacima, unos podataka iz različitih izvora, kreiranje relacijske baze podataka, izrada kalkulacijskih stupaca i mjera te osnovne DAX funkcije
 • kako izraditi interaktivne izvještaje u obliku nadzornih ploča te jednostavno podijeliti iste unutar organizacije. Naučit ćete vrlo brzo kreirati atraktivan pregled podataka kojima upravljate.

Ovaj program pomoći će vam u stjecanju znanja potrebnih za što lakši početak korištenja Power BI alata te u idejnim rješenjima za izazove s kojima se susrećete u poslovanju.

Cilj ovog edukacijskog programa je da napravite značajan korak u povećanju kvalitete rada koju ste do sada imali koristeći tradicionalne alate. Vremenski ćete brže i jednostavnije odgovoriti na potrebe i upite koje ste do sada rješavali te će vam se osloboditi prostor za kreativan rad, dok će rutinski biti minimaliziran.

Kome je namijenjena ova edukacija?

 • svima koji žele smanjiti količinu rutinskog, operativnog posla i saznati više o najnovijim trendovima kako bi kasnije uz puno manje uloženog rada svjedočili značajno kvalitetnijim rezultatima
 • svim ključnim zaposlenicima i menadžerima, koji žele poboljšati standard izvještavanja unutar organizacije u kontekstu povećanja efikasnosti rada i podizanja kvalitete vizualnog prikaza
 • djelatnicima i menadžmentu koji su zaduženi za praćenje efikasnosti rada prodajnih kanala
 • djelatnicima i menadžmentu koji su zaduženi za kontroling
 • Middle i Back Office, zaduženi za usklađivanje podataka, obradu i analizu
 • svima onima koji u spremni na sljedeći korak nakon Excela te si žele olakšati prvi korak u korištenju Power BI alata

Strukturiran Power BI edukacijski program

Uvod u Power BI

 • Općenito o alatu i mogućnostima korištenja
 • Povezivanje s bazama podataka
 • Uređivanje podataka
 • Relacijske baze

Studij slučaja (Case study) – praćenje efikasnosti rada prodaje

 • Uređivanje različitih baza podataka i priprema za korištenje
 • Osnovne transformacije: transformacija redova u stupce, dodavanje stupaca, dodavanje kalkulacijskih stupaca, formatiranje podataka, razdvajanje stupaca i dr.
 • Izrada dimenzijskih tablica i povezivanje različitih baza podataka
 • Kreiranje mjera koje služe za vrednovanje uspješnosti poslovanja (KPIs)
 • Vizualni prikaz, izrada nadzornih ploča, Dashboards

Objava izvještaja i dijeljenje s kolegama

Više informacija o edukacijskom programu i prijavni obrazac na Op2M web stranici – https://www.op2m.eu/analiza-vizualizacija-podataka-s-power-bi/.

Svaki polaznik će po završetku edukacijskog programa dobiti Certifikat o pohađanju.

 

Promo

Povezani članci

 • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

 • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup