Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

ABB predvodnik industrijske automatizacije

ABB predvodnik industrijske automatizacije

ABB Grupa objavila je da će preuzeti društvo B&R, najvećeg dobavljača koji se bavi rješenjima otvorene arhitekture temeljenima na proizvodima i softverima za automatizaciju strojeva i tvornica diljem svijeta. B&R osnovali su 1979. godine Erwin Bernecker i Josef Rainer sa sjedištem u Eggelsbergu u Austriji. U njemu je zaposleno više od 3000 ljudi, uključujući 1000 inženjera za razvoj i istraživanje te primijenjeni inženjering. Djeluje u 70 zemalja, s prodajom od više od 600 milijuna USD (2015./2016.) na segmentu tržišta za automatizaciju strojeva i tvornica koje je vrijedno 20 milijardi USD. Spajanjem će nastati dosad neviđena i sveobuhvatna ponuda za klijente iz područja industrijske automatizacije zahvaljujući kombinaciji inovativnih proizvoda, softvera i rješenja za modernu automatizaciju strojeva i tvornica društva B&R i vodeće svjetske ponude ABB-a u robotici, industrijskoj automatizaciji, digitalizaciji i energetici.

 

Kroz ovu akviziciju, ABB će proširit vodstvo u industrijskoj automatizaciji i dobit će jedinstvenu poziciju za rast novih prilika koje su nastale zbog četvrte industrijske revolucije. Pored toga, ABB je poduzeo ključni korak u svojoj digitalnoj ponudi spajanjem svog portfelja koji je vodeći u industriji digitalnih rješenja, tzv. ABB Ability, s moćnim platformama za aplikacije i softvere društva B&R, njenom instaliranom bazom, pristupom za korisnike i prilagođenim rješenjima za automatizaciju.

„B&R jedinstven je u svijetu automatizacije strojeva i tvornica, a ta je kombinacija prilika koja se ne propušta. Ova akvizicija obilježava istinsku prekretnicu za ABB jer B&R nadopunjava veliki nedostatak u ponudi automatizacije ABB-a. Spoj je savršen i njime ćemo postati jedini pružatelj industrijske automatizacije koji svojim klijentima nudi cijeli niz tehnoloških i softverskih rješenja koja se odnose na mjerenje, upravljanje, izvedbu, robotiku, digitalizaciju i energetiku“, izjavio je glavni direktor ABB Grupe, Ulrich Spiesshofer. „Spajanje se savršeno uklapa u našu strategiju Next Level (engl. sljedeća razina). Jedinstvenom digitalnom ponudom i instaliranom bazom više od 70 milijuna uređaja, 70.000 upravljačkih sustava i sada više od 3 milijuna automatiziranih strojeva i 27.000 tvornica diljem svijeta omogućujemo zajedničkoj i globalnoj bazi klijenata pristup svim mogućnostima koje donosi četvrta industrijska revolucija.“

„Ova kombinacija nudi odlične prilike društvu B&R, njegovim klijentima i zaposlenicima. Uvjereni smo da ABB nudi najbolju platformu za sljedeće poglavlje našeg razvoja. Globalna prisutnost ABB-a, njegova digitalna ponuda i usklađeni portfelj bit će ključni elementi za naš ubrzani rast u inovaciji i razvoju“, izjavio je suosnivač društva B&R, Josef Rainer.

„To je snažna poruka koju šaljemo svojim zaposlenicima zato što će naše postrojenje u Eggelsbergu postati globalno središte ABB-a za automatizaciju strojeva i tvornica“, rekao je suosnivač društva B&R, Erwin Bernecker. „Najvažnije mi je da se poduzeća i zaposlenici dobro uklope te da će ono što smo utemeljili imati jednu tako važnu ulogu.“

Nadopunjujuće strategije

ABB će spajanjem proširiti svoju ponudu industrijske automatizacije integracijom inovativnih proizvoda društva B&R za PLC,  industrijska računala i servo pogone te pakete softvera i rješenja. ABB ponudit će svojim klijentima jedinstvene sveobuhvatne portfelje automatizacije otvorene arhitekture.

B&R uspješno se razvilo sa složenom godišnjom stopom rasta (CAGR) prihoda od 11 % u protekla dva desetljeća. Prihodi su se od 2000. godine upeterostručili na više od 600 milijuna USD (2015./2016.). Globalna baza klijenata koja brzo raste i koja sadrži više od 4000 proizvođača strojeva, dokazana postignuća u rješenjima i softverima za automatizaciju te nenadmašna stručnost u primjeni za klijente u tržišnom segmentu za automatizaciju strojeva i tvornica ključne su odlike tog društva.

Oba društva imaju portfelje koji se međusobno nadopunjuju. ABB je vodeći dobavljač rješenja za klijente u oblasti energetike, industrije, transporta i infrastrukture. B&R je vodeći davatelj rješenja za automatizaciju strojeva i tvornica u industrijama poput onih za proizvodnju plastike, pakiranja, hrane i pića. Zajednička predanost otvorenoj arhitekturi omogućuje kupcima veći izbor i fleksibilnost čime se olakšava povezivanje industrija koje su sve više digitalizirane.

Značajna ulaganja u inovacije

Inovacije su temelj oba društva. B&R ulaže više od 10 % od dobitka od prodaje u istraživanja i razvoj te u tom zapošljava više od 1000 ljudi. ABB godišnje potroši 1,5 milijardi dolara u istraživanja i razvoj te zapošljava oko 30.000 stručnjaka u područjima tehnologije i inženjeringa. ABB i B&R će i dalje ulagati značajna sredstva u istraživanja i razvoj.

Automatizacija strojeva i tvornica ključni je pokretač četvrte industrijske revolucije i interneta stvari (IoT).

ABB će nastaviti raditi na poslovnom modelu društva B&R koji se temelji na rješenjima i na svojoj visokoj stručnosti na području razvoja novih usluga i rješenja koji se temelje na softverima za potpunu digitalizaciju. ABB-ova digitalna ponuda koja je vodeća u industriji, odnosno ABB Ability, imat će korist od velike instalirane baze, primjene i rješenja koja se temelje na znanju i iskustvu, stručnosti u simulacijskim softverima i naprednim inženjerskim alatima društva B&R.

Dokazani integracijski pristup

Nakon završetka akvizicije B&R će postati dio ABB-ove divizije Industrijska automatizacija u sklopu nove, globalne, poslovne jedinice za automatizaciju strojeva i tvornica koju će voditi trenutačni upravni direktor Hans Wimmer. Oba društva čvrsto drže da su vodstvo i zaposlenici društava B&R i ABB ključni pokretači budućeg rasta i poslovne integracije. Suosnivači društva B&R, Erwin Bernecker i Josef Rainer, radit će kao savjetnici tijekom integracije kako bi osigurali kontinuitet.

Integracija će se temeljiti na rastu i načelu „najbolje od oba svijeta“; ABB će postepeno dodavati svoje aktivnosti povezane s PLC-ovima i servo pogonima u novoj poslovnoj jedinici. U ABB-u naglašavaju svoju predanost strategiji daljnjeg razvoja društva B&R uz ambiciozan cilj dobiti od srednjoročne prodaje preko 1 milijardu USD.

ABB želi i dalje ulagati u širenje rada društva B&R i izgradnju na temelju uspješnog poslovnog modela i robne marke društva. Sjedište društva B&R u Eggelsbergu postat će globalno sjedište društva ABB za automatizaciju strojeva i tvornica.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup