Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

7. GALP konferencija – Lean i digitalna transformacija industrije i usluga: prilike i izazovi

7. GALP konferencija – Lean i digitalna transformacija industrije i usluga: prilike i izazovi

Prije nepunih sedam godina, nekoliko poznatih hrvatskih proizvodnih i uslužnih poduzeća zajedno s Fakultetom strojarstva i brodogradnje i Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita poveli su Hrvatsku na njeno Lean putovanje. Na prvoj konferenciji, GALP 2011. zemlja partner je bila Japan, a zapažena predavanja održali su predstavnici tvrtke Toyota Motors Company. Godine 2012. uvaženi profesori s Massachusetts Institute of Technology upoznali su nas povijesti Lean menadžmenta u američkim proizvodnim poduzećima. Naučili su nas mapirati proizvodne i uslužne procese primjenom Mapiranja toka vrijednosti (Value Stream Mapping), vizualno urediti prostore primjenom 5S-a te kako uz pomoć KAIZENA unaprijediti procese i zaposlenike poduzeća.

 

Na nadolazećoj, 7. GALP konferenciji, koja se održava 9. – 10. studenog 2017. u zagrebačkom hotelu Westin, bit će predstavljena Dualna strategija za brzi rast industrijskih i uslužnih poduzeća koja se bazira na Lean menadžmentu i digitalizaciji. Provedbom Nacionalne platforme za digitalizaciju industrije te implementacijom dualne strategije osigurat će se hrvatskim poduzećima minimalni godišnji rast od 2 %.

Konferencija želi dati i odgovore na pitanja koje će nove proizvode visoke dodane vrijednosti, zasnovanim na tehnologijama Industrije 4.0, hrvatska poduzeća početi proizvoditi u bliskoj budućnosti. Sudionicima konferencije bit će predstavljena i metodologija digitalizacije proizvoda u pet faza primjenom koje poduzeće može u relativno kratkom vremenu unaprijediti svoje proizvode ili usluge te ih učiniti vrlo atraktivnim na zahtjevnom međunarodnom tržištu. Primjena modernizacije proizvoda u pet faza doprinijeti će rastu, kako poduzeća, tako i gospodarstva Republike Hrvatske.

Drugog dana konferencije, 10. studenoga, bit će predstavljen i Akcijski plan digitalizacije industrije i uslužnog sektora za razdoblje 2018.-2020. koji je usklađen s Platformom za digitalizaciju europske industrije. Kao i na svim dosadašnjim konferencijama, glavni cilj je potaknuti, primjenom najmodernijih svjetskih koncepata i metodologija, modernizaciju gospodarstva i društva Hrvatske što će doprinijeti repozicioniranju poduzeća, industrijskih grana i država na europskom i svjetskom tržištu.

Radna skupina za digitalizaciju industrije Republike Hrvatske, koju čine predstavnici akademske zajednice, ministarstava Republike Hrvatske i predstavnika gospodarstva, izradila je Nacionalnu platformu za digitalizaciju Industrije Republike Hrvatske koja je prvi puta predstavljena u Brusselu 20. rujna 2016. Svaki sudionik konferencije dobit će jedan primjerak Nacionalne platforme na engleskom jeziku.

Organizatori GALP 2017 konferencije su tvrtka Culmena d.o.o. i Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, a glavni pokrovitelj je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta – Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva.

U projekt ove Lean konferencije kao Zlatni sponzori uključili su se VIP i Infodom te sponzori Centar za vozila Hrvatske i poslovni časopis BIZdirekt.

Kotizacija za konferenciju iznosi 2.190,00 kn + PDV, a sve informacije, program i paneliste možete pogledati u GALP 2017 Letku ili putem web stranice www.culmena.hr/lean.

Za sva pitanja, rezervacije i kotizacije možete se obratiti: Anji Štefanić, e-mail: anja@culmena.hr, mob: +385 99 4055 751 ili Marijani Vuletić, e-mail: marijana@culmena.hr, mob: +385 99 6643 107.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup