Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

5. CIHT konferencija u Crikvenici okupila rekordan broj sudionika

5. CIHT konferencija u Crikvenici okupila rekordan broj sudionika

Hotel  “Omorika” u Crikvenici je u četvrtak, 16. studenoga 2017., bio mjesto susreta zdravlja, turizma i znanja. Razlog je tome bila peta po redu konferencija CIHT (Crikvenica International Health Tourism), održana u organizaciji Turističke zajednice Grada Crikvenice te suorganizaciji Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera i Thalassotherapije Crikvenica.

Ovogodišnja je međunarodna konferencija okupila zavidan i rekordan broj sudionika, njih 150-ak, i to iz Hrvatske, SAD-a, Kine, Njemačke, Ukrajine, Poljske, Rusije i Slovenije. Svečano je otvorenje bilo u jutarnjim satima, a na početku se pozdravnim govorima prisutnima u ime organizatora obratila Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice te suorganizatori – Damir Lončarić, ravnatelj Thalassotherapije Crikvenica i Vladimir Mozetič, predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera. Prisutne su pozdravili i predstavnici pokrovitelja konferencije: Ivona Matošić, zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice i Denis Kovačić, zamjenik ministra zdravstva.

U uvodnome je izlaganju direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić prisutne upoznala s Rivijerom Crikvenicom, najboljom destinacijom zdravlja u Hrvatskoj u 2017. godini. Zanimljiva i edukativna izlaganja predavača iz Hrvatske, SAD-a, Kine, Ukrajine, Poljske, Rusije i Njemačke predstavila su aktualne trendove u poslovnom svijetu i medicini i dala odgovore na razna pitanja. Mnoga su od njih ponovno naglasila važnost što bržeg, efikasnijeg i kvalitetnijeg povezivanja svih čije je djelovanje vezano uz zdravstveni turizam te nužnost konstantnog ulaganja u ljudske potencijale i promidžbu.

Govorilo se o očekivanjima pacijenata, iskustvima s različitih svjetskih tržišta, prikazani su konkretni primjeri za nove mogućnosti suradnje u području zdravstvenog turizma (primjerice, suradnja Hrvatske i Rusije), ali i već pokrenute uspješne međunarodne suradnje, poput one između kineskoga Houliping TCM Hospital Groupa i Hrvatske. Kako povećati svoju dobit poznavajući svoje klijente, koje su moguće metode financiranja zdravstvenog turizma,kako zadovoljni klijent postaje ambassador, što je to virtual 360 i Healing Hotels of the World? Sve se to, uz još mnoštvo korisnih i zanimljivih informacija i činjenica, moglo čuti na jučerašnjoj CIHT konferenciji.

Središnji je dio konferencije bio okrugli stol na temu “Zdravstveni turizam – jučer, danas, sutra”, čiji su sudionici bili Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Denis Kovačić, zamjenik ministra zdravstva, Vladimir Mozetič, predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera, Nevenka Kovač, ravnateljica Poliklinike “Medico” te Vlasta Brozičević, voditeljica odjela fizikalne medicine i rehabilitacije u Poliklinici “Terme Selce”. Kratak je uvod napravio Alfred Franković, menadžer Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera, a potom je započela dinamična rasprava.

Među ostalim, otvorena su pitanja vezana uz prijedlog novoga Zakona o zdravstvenoj zaštiti, prije svega poziciju zdravstvenog turizma te potrebu usuglašenosti sa Zakonom o pružanju usluga o turizmu. Pomoćnik ministra zdravstva Denis Kovačić je kazao da je konačno započela intenzivnija suradnja između dvaju ključnih ministarstava – turizma i zdravstva, usuglašava se zakonska regulativa i stvaraju pretpostavke, kako bi subjekti mogli normalno poslovati i nuditi svoje usluge na tržištu.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić naglasio je da se napokon podupire intenzivan razvoj zdravstvenog turizma te se, nakon dugo očekivanih zakonskih okvira, očekuje njegovo jačanje i ekspanzija, ali i pozicioniranje Hrvatske na karti svjetskog zdravstvenog turizma. Naglasivši da je Kvarner perjanica zdravstvenog turizma u našoj zemlji, direktor Staničić je pohvalio  i uspješan rad i inicijativu privatnih poliklinika, poput Termi Selce. Više je puta tijekom rasprave rečeno da Hrvatska još uvijek nije dovoljno prepoznatljiva u zdravstvenom turizmu, bez obzira na komparativne prednosti i bogatu tradiciju te da se treba više ulagati u promidžbu i intenzivirati prezentaciju zdravstvenog turizma.

Sudionici su se složili i da jačanje zdravstvenog turizma u Hrvatskoj može itekako utjecati na pad sezonalnosti i povećanje prihoda, kao i da su, u razvoju i promociji ove selektivne vrste turizma, iznimno važni i ostali segmenti, kao što su outdoor, sport, gastronomija, kulturno-povijesne znamenitosti… U zaključnome je dijelu ponovljeno kako su vidljivi pozitivni pomaci, da je zdravstveni turizam napokon počeo dobivati na značaju i u smislu zakonske regulative koja je nužan preduvjet za daljnji razvoj i rast.

Također, posebno je važno efikasno i brzo povezivanje, umrežavanje i suradnja svih koji sudjeluju u  “lancu” zdravstvenog turizma – od stvaratelja ponude usluga, koji konstantno moraju ulagati u kvalitetu, istovremeno zadržavajući autentičnost i unoseći suvremene svjetske trendove, preko zakonodavca koji mora pružiti adekvatnu financijsku i logističku podršku pa do onih čija je glavna uloga intenzivna promocija hrvatskoga zdravstvenog turizma.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup