Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

2 CEF Telecom – prilika za financiranje infrastrukture digitalnih usluga

2 CEF Telecom – prilika za financiranje infrastrukture digitalnih usluga

Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA) i Europska komisija objavile su početkom svibnja drugi CEF Telekom poziv za 2017. godinu. Ukupni okvirni proračun poziva u iznosu od 25.5 mil. EUR namijenjen je potpori i implementaciji Europske infrastrukture digitalnih usluga (DSIs).

 

Potencijalni prijavitelji iz svih Država članica te Islanda i Norveške mogu podnijeti svoje prijave u područjima Kibernetičke sigurnosti, e-Dostave, e-Zdravlja, i e-Nabave. Rok za podnošenje prijava je 21. rujna 2017.

Ovaj poziv je drugi po redu iz  CEF Telekom radnog programa za 2017. godinu. CEF Telekom će u 2017. g. kroz dodjelu bespovratnih sredstava osigurati 77 mil. EUR za razvoj Europske infrastrukture digitalnih usluga.

Pokrivena područja

Potencijalni prijavitelji pozivaju se da predaju svoje prijave najkasnije do 21. rujna 2017., za aktivnost koje doprinose implementaciji sljedeća četiri područja DSIs:

  • CEF-TC-2017-2: Kibernetička sigurnost – za stvaranje, održavanje i proširivanje nacionalnih kapaciteta za provođenje širokog raspona usluga kibernetičke sigurnosti, kako bi se postigla razina pripremljenosti koja bi omogućila nacionalnim i/ili državnim CERT/CSIRT tijelima u svim Državama članicama da pod jednakim uvjetima sudjeluju na Platformi osnovnih usluga kibernetičke sigurnosti – 12 mil. EUR,
  • CEF-TC-2017-2: e-Dostava – za promociju povećanja korištenja te brzine korištenja tehničkih specifikacija e-Dostave kod privatnih i javnih subjekata, čime se omogućuje siguran prekogranični prijenos elektroničkih dokumenata te njihovo praćenje – 0,5 mil. EUR,
  • CEF-TC-2017-2: e-Zdravlje – poboljšanje pristupa uslugama te kvalitete usluga kroz korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija – 9. mil EUR,
  • CEF-TC-2017-2: e-Nabava – za smanjivanje administrativnih barijera i stvaranje novih poslovnih prilika – 4 mil. EUR.

Virtual Info Day webinar na temu poziva održati će se 16. svibnja 2017., tijekom kojega će biti dostupno više informacija o sva četiri prodručja DSI te o procesu prijave.

Kako se prijaviti?

Podnositelji projektnih prijedloga svoje prijave na pojedinačne CEF pozive podnose u sustav namjenjen prijavama na internet stranicama 2017 CEF Telecom Calls. Dokumentacija povezana s odgovarajućim pozivima kao i sve ostale informacije također su dostupne na istim internet stranicama. Krajni rok za prijavu je 21. rujna 2017. u 17:00 sati po briselskom vremenu.

Dodjela bespovratnih sredstava

Očekuje se da će procjena prijedloga započeti u jesen 2017. godine.  Rezultati procjene i objava odluke o dodjeli bespovratnih sredstava predviđaju se za početak 2018. godine.

Tko je kontaktna točka za ovaj poziv?

Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA) kao provedbeno tijelo upravlja pozivom na dostavu prijedloga projekata i prati tehničku i financijsku provedbu projekata s korisnicima te pruža tehničku stručnost i visoku kvalitetu provedbe programa. Na raspolaganju vam je i helpdesk koji će vam odgovoriti na pitanja o pozivu.

Za sva daljnja pitanja vezana za CEF program možete se obratiti kontakt osobi u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta na funkcionalnoj adresi elektroničke pošte: e-poslovanje@mingo.hr.

FOTO: mingo.hr

 

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup