Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i pravilima privatnosti.

ILI

[TheChamp-Login]

Pratite nas:

10. svečana dodijela Nagrada Zagrebačke burze.

10. svečana dodijela Nagrada Zagrebačke burze.

Odbor za Nagrade Zagrebačke burze odlučio je o nagradama u ukupno sedam kategorija, razmatrajući objektivne, statističke kriterije, ali i ukupan doprinos edukaciji i razvoju domaćeg tržišta kapitala:
1. Dionica s najvećim prometom; 2. Dionica s najvećim porastom cijene; 3. Dionica s najvećim porastom prometa; 4. Član godine; 5. Nagrada Akademije Zagrebačke burze za izuzetan doprinos edukaciji o tržištu kapitala; 6. Nagrada za izuzetan doprinos razvoju tržišta kapitala; i 7. Dionica godine prema izboru javnosti.

Od 2018. godine u sklopu dodjele svoju Nagradu za građenje povjerenja javnosti kompanijama koje se ističu kvalitetnim izvještavanjem dodjeljuje PwC Hrvatska u suradnji sa Zagrebačkom burzom.

Uzvanike i nagrađene pozdravila je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, izrazivši zadovoljstvo što je ova dodjela nagrada postala tradicionalno događanje kojem je cilj kontinuirano identificirati i nagrađivati pozitivne primjere na našem tržištu: Nagrade dodjeljujemo već 10. godinu, a ovogodišnja dodjela bila nam je jako važna jer smo u ovim nezahvalnim vremenima dodatno htjeli naglasiti pozitivne primjere s hrvatskog tržišta kapitala te ujedno obilježiti 30 godina rada Zagrebačke burze.
Unatoč svemu, događalo se puno pozitivnih stvari: imali smo 3 nova izdanja dionica na uređenom tržištu, još 3 uvrštenja s osnove dokapitalizacije, a uvrstili smo i 5 obveznica i to svih vrsta (državne, korporativne i municipalne). Aktivno je bilo i naše Progress tržište za SME-ove, kao i Funderbeam, platforma namijenjena financiranju startupova, gdje kreiramo okruženje u kojem kompanije mogu potražiti kapital u svim fazama svog rasta i razvoja. Lani uvršteni ETF-ovi ostvarili su odličan promet, a realizirali smo i 10-ak% više seminara naše Akademije. Indeksi su se sjajno oporavili, a trgovinska statistika pokazuje da je na tržištu bilo prilično živo te da interes investitora nije izostao. Navršavamo 6 godina otkako smo vlasnici Ljubljanske burze, a nedavno smo dodatno povećali svoj udio i u Makedonskoj burzi. Na našim brojnim događanjima okupilo se više od 1000 pojedinaca, razmjenjujući znanja, iskustva i upoznajući se s našim kompanijama. Uz to, obilježavamo i veliki i značajni jubilej – 30 godina postojanja Zagrebačke burze. Kada podvučemo crtu, možemo reći da je 2021. godina za Zagrebačku burzu bila vrlo 
uspješna.

Optimized by JPEGmini 3.14.12.71901706 0xcd441635

Nagradu za Dionicu s najvećim prometom preuzela je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke d.d.

Dionica Atlantske plovidbe d.d. proglašena je Dionicom s najvećim porastom cijene i prometaZahvalni smo na ovim dvjema nagradama Zagrebačke burze za 2021. godinu. Vjerujemo kako smo iz pandemijske krize puno naučili i unaprijedili svoje poslovanje. Nagrade su nam svakako poticaj, a više od pola stoljeća kontinuiteta čini nas ponosnima i obveznima da i dalje sigurno plovimo kroz sve buduće izazove, gradimo otpornu i otvorenu kompaniju spremnu iskoristiti prilike, tom je prilikom istaknuo Vicenco Jerković direktor za financije.

Interkapital vrijednosni papiri d.o.o. i ove su godine dobitnik nagrade za Člana godine, koja je uručena Matku Maraviću, predsjedniku Uprave: Nagrada ZSE za Člana godine potvrđuje ispravnost naše strategije konstante promocije domaćeg tržišta kapitala, kvalitetu naše usluge i predanost svih naših zaposlenika. Posebno nas veseli što je ZSE dobio niz odličnih novih izdanja, a posebice prva dva Interkapitalova ETF-a. Upravo je kroz njih vidljiv snažan optimizam našeg tržišta – od prije godinu dana Hrvatski ETF je u plusu preko 15%, Slovenski preko 42%. Na svima nama je da svojim doprinosom osiguramo da se ovaj trend kao i nova izdanja nastave i u 2022. godini.

Nagradu za Dionicu godine prema izboru javnosti u ime Hrvatskog Telekoma preuzeo je Daniel Daub, član Uprave i CFO: Iznimno smo ponosni što smo ponovno dobili nagradu “Dionica godine” kojom se prepoznaju postignuća Hrvatskog Telekoma u 2021. 2021. je za Hrvatski Telekom bila vrlo uspješna godina, s pozitivnim trendovima koji se odražavaju u našem poslovanju, rastom prihoda i EBITDA-e, te rastom fiksnog, mobilnog i ICT poslovanja u svim našim segmentima. Osvajanje ove nagrade drugu godinu zaredom je postignuće koje ne shvaćamo olako, pogotovo znajući koliko truda stoji iza toga, i svakako ćemo nastaviti davati sve od sebe i dalje, stvarajući vrijednost za naše dioničare, korisnike, partnere i tržište kapitala.

Nagradu Akademije Zagrebačke burze za doprinos edukaciji o tržištu kapitala primio je ekonomist Velimir Šonje, istaknuvši: Tržište kapitala je danas, nakon trinaest godina stagnacije, nerazvijeno, u društvenom smislu neprepoznato i neiskorišteno. Ono je nezamjenjiv instrument rasta i razvoja srednjih i velikih poduzeća, i ako želimo brži gospodarski rast neće biti dovoljni ni EU fondovi ni reforme koje se odvijaju sporo. Hrvatskoj je neophodan razvojni program koji će ubrzati rast privatnih poduzeća. Tržište kapitala, koje je više ograničeno na strani ponude nego potražnje, u takvom programu može odigrati ključnu ulogu.

Nagradu za doprinos razvoju tržišta kapitala preuzeo je Nikola Dujmović, predsjednik Uprave Spana d.d.: U zahtjevnom procesu IPO-a uspjeli smo ostvariti sve ciljeve koje smo stavili pred sebe, te nas dodatno veseli da je rezultat tog procesa imao i pozitivan učinak na tržište kapitala u Hrvatskoj. Čast nam je biti u odabranom društvu velikih kompanija s višegodišnjim iskustvom na burzi, a ova nagrada dodatni je poticaj da budemo još bolji – da nastavimo stvarati kvalitetna IT rješenja za naše korisnike te im budemo oslonac u razvoju efikasnijeg, sigurnijeg i održivog poslovanja.

U sklopu svečanosti dodjele Nagrada Zagrebačke burze i ove godine dodijeljena je PwC-ova Nagrada za građenje povjerenja javnosti (engl. Building Public Trust Award – BPTA), koja se dodjeljuje od 2018. Cilj je nagrade prepoznati i nagraditi društva koja se ističu jasnoćom i transparentnošću izvještavanja prema svojim dionicima.

Nagradu je predstavila Tamara Maćašović, članica uprave PwC Hrvatska i članica ocjenjivačke komisije, a uručena je INI-Industriji nafte d.d.   

Hrvatska gospodarska komora povodom 30 godina Zagrebačke burze uručila je prigodnu plaketu predsjednici Uprave Burze, koju je prezentirao Josip Zaher, potpredsjednik HGK-a za trgovinu i financijske institucije. Tom je prilikom istaknuto da je Zagrebačka burza utemeljena 1907. upravo u sklopu tadašnje Trgovačke komore, odnosno preteče Hrvatske gospodarske komore. Nakon što je poslovanje Burze tijekom Prvog svjetskog rata obustavljeno, nastavljeno je 1918., između ostaloga uz potporu upravo Komore.

Dodjelu je zaključila Ivana Gažić, predsjednica Uprave Burze, čestitavši svima nagrađenima.

Povezani članci

  • Ovu prijavu možete u svako doba povući, na kraju svakog Newslettera. Daljnje informacije možete pronaći u našim Pravilima Privatnosti.

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.

  • Više informacija kako skupljamo, obrađujemo i štitimo Vaše osobne podatke dostupne u našim Pravilima Privatnosti.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Cookie postavke
mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku, a više o tome možete pročitati ovdje.

Close Popup