Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i uvjetima korištenja.

ILI

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i uvjetima korištenja.

ILI

Pratite nas:

Kontroling u funkciji poslovne uspješnosti

Danas manageri svih profila i razina svakodnevno rješavaju probleme vezane uz proizvodnju, prodaju, marketing, a vjerojatno ih najviše zaokupljaju pitanja učinkovitosti i poslovnih rezultata. Kontroling je stručna pomoć managementu kojom se omogućava brzo i kvalitetno odlučivanje. Time se povećava efektivnost upravljanja te sposobnost prilagođavanja promjenama unutar i izvan poduzeća. Kontroling je savjetnik managementa pri donošenju ispravnih poslovnih odluka, ponajprije uz pomoć ‘tvrdih’ ekonomskih znanja te u kontekstu holističkog pristupa upravljanju pomaže pri pronalaženju optimalnih rješenja.

Više o predavačici

Sadržaj seminara:

 • Zašto poduzeće treba promatrati holistički – kroz veliku sliku
 • Što manageri mogu i moraju očekivati od kontrolinga
 • Kako organizirati računovodstvo da bi kontroling mogao ispuniti svoju zadaću
 • Ostali izvori podataka važni za kontroling
 • Alati kontrolinga – analize osjetljivosti (simulacijski modeli)
 • Kako promjene u strukturi troškova utječu na rezultat
 • Kako nabavna vrijednost, prodajna cijena ili prodana količina utječu na rezultat
 • Kako uz pomoć kontrolerskih alata analizirati tržište, kupce, proizvode…
 • Break Even Point
 • Izračun točke pokrića, alat za kvalitetno praćenje različitih poslovnih aktivnosti (simulacijski model)
 • Kako koristiti BCG matricu u kontrolingu (simulacijski model)
 • Upravljanje centrima odgovornosti
 • Kako organizirati centre odgovornosti da bi se kvalitetno mjerila uspješnost (case study)
 • Što su to ‘tvrda ekonomska znanja’ i zašto bez njih nema kvalitetnog upravljanja
 • Najčešće upravljačke pogreške iz prakse
 • Kako kriva mjerenja dovode do pogrešnih podataka, a pogrešni podatci do loših informacija (case study)

Cilj seminara:

Ovaj je seminar rezultat dugogodišnjeg praktičnog kontrolerskog iskustva. Cilj seminara je pokazati da uloga kontrolinga nije samo izvještavanje (reporting), kao što se to ponekad misli, već je to samo jedan njegov dio. Osnovna funkcija kontrolinga je njegovo proaktivno djelovanje prije no što odluka bude donesena. Sve teme bit će obrađene kroz konkretne primjere iz prakse, uz mogućnost interaktivnog sudjelovanja polaznika u raspravi.

Ciljna skupina polaznika:

Seminar je namijenjen svim kontrolerima, djelatnicima u računovodstvu i financijskim odjelima, bankarima, investicijskim i financijskim analitičarima i savjetnicima, managerima, vlasnicima malih, srednjih i velikih poduzeća. Zbog svog holističkog pristupa razumijevanju procesa u poduzećima, kontroling ulazi u sve dijelove poduzeća i donosi kvalitetna znanja koja su neophodna, kako top-managerima, tako i managerima prodaje, proizvodnje, logistike ili nabave. Sadržaj seminara posebno je interesantan računovođama, osobito onima zainteresiranim za područje managerskog računovodstva.

KOTIZACIJA:

Redovna cijena seminara:

1.590,00 kn+ PDV

Promotivna cijena seminara za uplate do 11. siječnja:

1.390,00 + PDV

Za prijave 3 i više osoba iz iste tvrtke odobrava se popust 10% na ukupnu cijenu seminara.

Studentima i nezaposlenima odobravamo 30% popusta.


Za polaznike seminara osigurani su ručak i materijali sa seminara.
Po završetku seminara polaznicima će biti uručeno Uvjerenje o uspješno završenom seminaru.

Prijava na seminar

Klijenti o nama

Riječi polaznika

Prethodnih desetak godina prisustvovao sam brojnim edukacijama sličnog karaktera i mogu zaključiti da je prava rijetkost da netko toliko dugo može držati pažnju publike. G. Antolović ima karizmu, stručnost i sposobnost da na jako zanimljiv i specifičan način prenese znanje, drago mi je što sam imao prilike prisustvovati ovakvoj edukaciji!

Ovim putem želim izraziti pohvale na održani seminar. Predavači su motivirani, stručni i spremni na odgovaranje na specifična pitana polaznika. Teme su zanimljive, a sadržaj sveobuhvatan, ali i prilagođen polaznicima s malo predznanja.

Cijelu HR Akademiju smatram izuzetno korisnom, budući da dolazim iz tvrtke gdje su ljudski potencijali u smislu managementa i strateškog upravljanja tek u začetcima, te sam uz angažman, znanje i zaista stručnost svih predavača stekla dobar uvid u procese i prakse upravljanja ljudskim potencijalima.

Želim pohvaliti održani seminar u petak. Predavač je stručno i na jednostavan način obradio temu, a sudionici su bili aktivni, produbljujući temu s kvalitetnim pitanjima i slučajevima iz prakse. I molim vas da prenesete pohvale konobaru koji je bio toliko ljubazan i pristojan da bi mogao biti mentor i pozitivan primjer većini konobara koji rade u turizmu.

Seminari su mi bili korisni kao dobra osnova za započeti rad s novim alatima, s kojima dosad nisam imao priliku raditi. Predavači su bili stručni s dosta iskustva iz prakse te je sama organizacija seminara na visokom nivou. Preporučio bih seminare svima zainteresiranima za Internet marketing.

Zahvaljujem na odličnoj edukaciji – bilo nam je vrlo zanimljivo i korisno. Svi predavači, posebno g. Maričić, zaista su dali sve od sebe da podijele svoje veliko znanje i iskustvo s nama. Baš sam bila zadovoljna, a mislim i drugi polaznici.

HR Akademija svakako daje  dobar uvid u HRM procese, razumijevanje i širinu koncepta upravljanja ljudskim resursima i ljudskim potencijalima te je stoga osobito korisna osobama koje tek otpočinju karijeru u području ljudskih resursa, kao i osobama koje su na voditeljskim pozicijama, a koje neminovno zahtijevaju razumijevanje važnosti kvalitetnog upravljanja timom i ulaganja u potencijale.

Nakon što sam odslušala više od pola predviđenih modula edukacije – želim posebno istaknuti kao vrsne predavačice i stručnjakinje dvije osobe: gđu Nelu Bučević i gđu Jasminku Samardžiju. Bilo je vrlo vrlo zanimljivo, interaktivno i korisno za moj posao!

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.