Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i uvjetima korištenja.

ILI

Kreiranje korisničkog računa, slažete se sa našim pravnim napomenama i uvjetima korištenja.

ILI

Pratite nas:

Analiza radnog mjesta, selekcija i integracija zaposlenika

Osnovni zadatak analize posla sustavno je i precizno opisati što se i kako radi na određenom  radnom mjestu, kakva se oprema upotrebljava, od kuda se dobivaju informacije, koga se izvještava o problemima i pod kojim se uvjetima rad obavlja (opis posla). To je osnova na kojoj se potom zasnivaju sve aktivnosti upravljanja ljudskim potencijalima u svakoj organizacijskoj cjelini.

Regrutiranje je proces traženja kandidata za posao. Izvori se uglavnom nalaze izvan organizacije, ali za managerske funkcije i unutar organizacije (intranet).  Danas je sve više zastupljeno e-regrutiranje putem korporativnih stranica, portala za zapošljavanje, video isječaka, društvenih mreža (LinkedIn, Facebook), blogova i osobnih stranica te foruma.

Osnovu selekcije kandidata daju specifikacije proizašle iz analize posla. Proces selekcije u svojoj inicijalnoj fazi ima strože selekcijsko telefonsko intervjuiranje, potom testiranje, a nakon toga se određeni broj kandidata upućuje na sveobuhvatno intervjuiranje, nakon čega slijedi odabir i integracija zaposlenika.

Više o predavačici

Sadržaj seminara:

  • Kako analizirati radno mjesto –  osobne specifikacije i kompetencije
  • Metode analize poslova
  • Regrutiranje – praktični instrumenti i tehnike selekcija
  • E-regrutiranje – korporativne stranice, portali za zapošljavanje, video isječci, društvene mreže (LinkedIn, Facebook), blogovi i osobne stranice te forumi
  • Svjetske prakse u novim načinima selekcije
  • Employer branding
  • Sveobuhvatno selekcijsko intervjuiranje – obrasci i pitanja
  • Upotreba tehnologije u procesu selekcije
  • Integracija (on boarding) zaposlenika

Cilj seminara:

Razumjeti potrebitost i važnost analize posla za ostvarenje strateških ciljeva organizacije i svih aktivnosti vezanih uz učinkovito i kvalitetno upravljanje ljudskim potencijalima, upoznati se s tradicionalnim i integriranim modelom planiranja ljudskih potencijala, upoznati objektivne i subjektivne pristupe predviđanja potražnje za ljudskim potencijalima, razumjeti ulogu selekcije kandidata u osiguravanju sposobnih i kompetentnih radnika, opisati selekcijski proces i njegovu utemeljenost na analizi posla, identificirati svrhu selekcijskih aktivnosti za organizaciju, spoznati koje metode i tehnike koristiti pri selekciji, naučiti kako se provodi intervjuiranje te strategija i postupci selekcijskog intervjuiranja, praktičnim primjerima pokazati sve usvojene elemente u praksi hrvatskih kompanija.

Cilj seminara je ukazati na važnost analize radnog mjesta, korištenja adekvatnih tehnika i instrumenta prilikom selekcije kandidata, ali i značaja postavljanja pravih pitanja prilikom sveobuhvatnog intervjuiranja, čija je svrha smanjiti vjerojatnost zapošljavanje osobe koja ne odgovara, u potpunosti, radnom mjestu, organizacijskoj kulturi ili misiji organizacije.

Poseban naglasak stavljen je na značaj integracije zaposlenika kao najosjetljivije faze koja objedinjuje analizu posla i selekciju, a ako je ona uspješna, raste i efikasnost organizacije, što je temeljni cilj zapošljavanja.

Ciljna skupina polaznika:

Edukacija je namijenjena onima koji se žele prilagoditi promjenama na tržištu i stvoriti poticajnu organizacijsku klimu u kojoj se koristi maksimum kompetencija svakog zaposlenika, ali u kojoj je odgovornost za razvoj karijere podijeljena između organizacije i proaktivnosti i angažmana pojedinca: direktori poduzeća, voditelji ljudskih potencijala, voditelji timova, voditelji projekata, manageri ključnih kupaca, voditelji prodaje.

KOTIZACIJA:

Redovita cijena programa:

1.590,00 kn + PDV

Promotivna cijena za uplate do 31. listopada:

1.390,00 kn + PDV

Za prijave 3 i više osoba iz iste tvrtke odobrava se popust 10% na ukupnu cijenu seminara. Studentima i nezaposlenima odobravamo 30% popusta.


Za polaznike seminara osigurani su ručak i materijali sa seminara.
Po završetku seminara polaznicima će biti uručeno Uvjerenje o uspješno završenom programu.

Prijava na seminar

Klijenti o nama

Riječi polaznika

Prethodnih desetak godina prisustvovao sam brojnim edukacijama sličnog karaktera i mogu zaključiti da je prava rijetkost da netko toliko dugo može držati pažnju publike. G. Antolović ima karizmu, stručnost i sposobnost da na jako zanimljiv i specifičan način prenese znanje, drago mi je što sam imao prilike prisustvovati ovakvoj edukaciji!

Ovim putem želim izraziti pohvale na održani seminar. Predavači su motivirani, stručni i spremni na odgovaranje na specifična pitana polaznika. Teme su zanimljive, a sadržaj sveobuhvatan, ali i prilagođen polaznicima s malo predznanja.

Cijelu HR Akademiju smatram izuzetno korisnom, budući da dolazim iz tvrtke gdje su ljudski potencijali u smislu managementa i strateškog upravljanja tek u začetcima, te sam uz angažman, znanje i zaista stručnost svih predavača stekla dobar uvid u procese i prakse upravljanja ljudskim potencijalima.

Želim pohvaliti održani seminar u petak. Predavač je stručno i na jednostavan način obradio temu, a sudionici su bili aktivni, produbljujući temu s kvalitetnim pitanjima i slučajevima iz prakse. I molim vas da prenesete pohvale konobaru koji je bio toliko ljubazan i pristojan da bi mogao biti mentor i pozitivan primjer većini konobara koji rade u turizmu.

Seminari su mi bili korisni kao dobra osnova za započeti rad s novim alatima, s kojima dosad nisam imao priliku raditi. Predavači su bili stručni s dosta iskustva iz prakse te je sama organizacija seminara na visokom nivou. Preporučio bih seminare svima zainteresiranima za Internet marketing.

Zahvaljujem na odličnoj edukaciji – bilo nam je vrlo zanimljivo i korisno. Svi predavači, posebno g. Maričić, zaista su dali sve od sebe da podijele svoje veliko znanje i iskustvo s nama. Baš sam bila zadovoljna, a mislim i drugi polaznici.

HR Akademija svakako daje  dobar uvid u HRM procese, razumijevanje i širinu koncepta upravljanja ljudskim resursima i ljudskim potencijalima te je stoga osobito korisna osobama koje tek otpočinju karijeru u području ljudskih resursa, kao i osobama koje su na voditeljskim pozicijama, a koje neminovno zahtijevaju razumijevanje važnosti kvalitetnog upravljanja timom i ulaganja u potencijale.

Nakon što sam odslušala više od pola predviđenih modula edukacije – želim posebno istaknuti kao vrsne predavačice i stručnjakinje dvije osobe: gđu Nelu Bučević i gđu Jasminku Samardžiju. Bilo je vrlo vrlo zanimljivo, interaktivno i korisno za moj posao!

Ukoliko želite bez ograničenja čitati i preuzimati naše edukativne materijale registrirajte se. Za preuzimanje odabranog sadržaja, možete unijeti i e-mail adresu, na koju ćemo vam proslijediti poveznicu.